- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- zuurkoolstamppot

zuurkoolstamppot
met mosterd-appeltjes
ca. 25 min
Serveer de stamp samen met de appeltjes en garneer met fijn gesneden peterselie.
Recept ingrediƫnten Print
1 ui
400 g spekjes
700 g aardappelen
500 g zuurkool
2 elstar appeltjes
2 el grove mosterd
scheutje melk
enkele takjes peterselie
zout en peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Snij de ui in halve ringen. Verhit een koekenpan en bak daarin de spekjes knapperig, voeg op het laatst de ui toe.
- Schil de aardappelen en doe samen met de zuurkool samen in een pan met deksel. Voeg een bodempje water toe en kook beide in ca. 20 min. gaar.
- Snij de appeltjes in partjes en schep door de mosterd heen.
- Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp tot een fijne stamp. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te maken. Breng vervolgens op smaak met zout & peper.
- Schep de gebakken spekjes door de stamp. Serveer de stamp samen met de appeltjes en garneer met fijn gesneden peterselie.