Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
  • Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
  • Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
Zoetzure paprika’s

Zoetzure paprika’s

met venkelzaad en szechuanpeper

ca. 30 min
4
personen

Deze zachte paprika’s met flinke smaken werken wonderwel naast smaakvol vlees. Gerookte eendenborst bijvoorbeeld, of naast wat koude restjes geroosterd buikspek. De Chinese Sichuanners zullen niet zo snel paprika’s op deze manier roosteren. Ze zullen eerder hun knappe snijtechniek (alles met een mooi hakmes!) gebruiken om van het paprikaschilletje af te komen. Als je deze appetizer snel op tafel wilt, dan kun je de paprika’s ook direct in blokjes snijden. Dat geeft een heel andere smaak, maar die is ook niet verkeerd.

 

Ook Lekker (met)

200 g zoete aardappel, geschild
2 tl delicious. earl grey thee
zout
400 g dikke kabeljauwfilet, héél vers
1/2 komkommer
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
3 takjes koriander, blaadjes ter garnering, steeltjes vo
sap van 4 limoenen
2 tenen knoflook, geplet
1 chilipeper, in dunne ringen
1 el koriandersteeltjes, heel fijngehakt
3 cm verse gember, in dunne lucifers
0 0
kabeljauwceviche

kabeljauwceviche

met zoete aardappel en earl grey
Voorgerecht
ca. 30 min
4
personen
1 biologische sinaasappel
1 biologische citroen
1 biologische limoen
1 grapefruit
250 g suiker
25 g Jacob Hooy kinabast
3 el Jacob Hooy citroenzuurpoeder
5 cm gember, in plakjes
4 stukken gedroogde sinaasappelschil
4 steranijs
20 zwarte peperkorrels
4 gedroogde pruimen
20 jeneverbessen
ook nodig: brandschone weckpot van 1,5 l inhoud en brandschone lege flessen
0 0
Zelfgemaakte tonicsiroop

Zelfgemaakte tonicsiroop

Borrel en Snack
ca. 25 min
14
personen
1 stengel citroengras, gekneusd
100 g suiker
zout
sap van 2 citroenen (100 ml)
2 hele gedroogde trilzwammen
100 g suiker
½ tl delicious. earl grey thee (in een thee-ei of zakje)
0 0
citroen-citroengrasgranité

citroen-citroengrasgranité

met trilzwam
Desserts
ca. 4 uur
2
personen
500 gr broodkruimels
500 g licht kruimige aardappels, geschild en in blokjes
zout
100 g boter
500 g Hart & Co zuurkool
8 eieren
100 g bloem
zwarte peper
ook nodig: pan om in te frituren + arachideolie, keukenpapier
Voor de gin-mayonaise
1 ei
1 el mosterd
250 ml arachideolie
1 el appelciderazijn
2 el V2C classic gin
0 0
Zuurkoolkroketjes

Zuurkoolkroketjes

met gin-mayonaise
Borrel en Snack
ca. 1u en 15 min
10
personen

Recent bekeken