Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
  • Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
  • Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
wat maak ik met…
Shiitake

Shiitake

wat maak ik met…

De shiitake maakte vanuit de Japanse keizershoven zijn culinaire opmars. De take (paddenstoel) werd in het wild ontdekt op eikensoorten (shii). Inmiddels wordt deze paddenstoel wereldwijd gekweekt in soorten, maten en smaken. Maar wat maak je ermee? Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
Broodje gezond

Broodje gezond

‘Twee glazen rode wijn per dag gezond?’ Marlijn en Ersin zoeken het uit. Ze praten met wijnliefhebbers en geheelonthouders. 

Lees verder
Kikkererwten en Hummus.

Kikkererwten en Hummus.

Tegenwoordig kun je alle soorten hummus kopen maar het is ook leuk om je eigen variant te maken. En, helemaal niet moeilijk. Wij hebben een basis recept voor je gemaakt waar je aan toe kunt voegen wat jij lekker vindt. Dus duik de keuken in en maak je eigen signature hummus. Bon apetit! 

Lees verder
Meer dan alleen voor op je broodje
Handen in de lucht voor Pindakaas

Handen in de lucht voor Pindakaas

Meer dan alleen voor op je broodje

Kijk uit! Dit wordt je nieuwe verslaving. . Zeker als je net zo gek van deze pindakaas bent als wij. Wij hebben in ieder geval een paar favorieten combi's en tips voor je op een rij gezet.

Lees verder
wat maak ik met...
Raapstelen

Raapstelen

wat maak ik met...

Raapsteeltjes zijn de mooiste, teerste en misschien wel de lekkerste lentegroente. Gelukkig is het raapsteeltje gerehabiliteerd. Er is zelfs een kookboek naar genoemd en ze staan in kleine-bosjes-met-een-elastiekje bij de betere groenteboer te pronken. Oh ja, je koopt ze nu ook op ztrdg.nl

Lees verder
wat maak ik met...
Salie

Salie

wat maak ik met...

Hoog genoteerd in onze kruiden top 5: salie. Onverwoestbaar groeit het in ieder kruidentuintje. Hoe schraler de grond, des te beter je salie het doet. En omdat je er dan zoveel van hebt, kun je er ook eindeloos mee koken. Salie smaakt al sinds mensenheugenis geweldig met ui. Probeer maar eens: flink wat uienringen smoren, salie erbij, drupje calvados of een scheutje cider als je dat in huis hebt en serveren bij een gegrild varkenskarbonaadje.

Lees verder
wat maak ik met...
Rabarber

Rabarber

wat maak ik met...

Het lijkt fruit, het is een groente. Een onvervalste lentegroente zelfs. Rabarber steekt vanaf maart langzaam zijn gekrulde blad en bloemknoppen boven de grond en rolt zich dan in no time uit tot de bekende lange groenrozerode stelen. Hoe dunner en steviger die stelen, des te lekkerder je rabarber. 

Lees verder
wat maak ik met...
Bimi

Bimi

wat maak ik met...

ZTRDG maakt het recept: bagna cauda met bimi in de mei editie

Lees verder
wat maak ik met...
Peulen, doperwten en tuinbonen

Peulen, doperwten en tuinbonen

wat maak ik met...

Een warm pleidooi voor zelf doppen. Een fluitje van een cent is het. Een peulenschil zouden we bijna zeggen.

Lees verder
wat maak ik met...
Hollandse nieuwe haring

Hollandse nieuwe haring

wat maak ik met...

Wat maakt ZTRDG met Hollandse nieuwe haring?. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
wat maak ik met...
Inktvis

Inktvis

wat maak ik met...

Wat maakt ZTRDG met Hollandse zeekat of pijlinktvis?

Lees verder
wat maak ik met...
Dragon

Dragon

wat maak ik met...

Wat maakt ZTRDG met dragon? En wist je dat er een Russische en Franse versie is?

Lees verder
wat maak ik met...
Ansjovis

Ansjovis

wat maak ik met...

Wat maakt ZTRDG met ansjovis?

Lees verder
wat maak ik met...
Tomaten

Tomaten

wat maak ik met...

Honderdvijftig soorten tomaten beschrijft kweker/schrijver Peter Bauwens in zijn boek Tomaten, pepers en aubergines - klein, ovaal, geblokt, peervormig, gestreept, oranje, geel, rood, groen, zwart, roze en zelfs wit, met namen als Southern Night (inderdaad: zwart) en Taxi (geel). Lees meer op ZTRDG.nl, waar je veel recepten met tomaat vindt.

Lees verder
wat maak ik met...
Pruimen

Pruimen

wat maak ik met...

De pruimentijd is aangebroken en die duurt eigenlijk maar kort. Tenminste: als je mooie, rijpe, Nederlandse pruimen wilt eten. Lees er meer over op ZTRDG.nl waar je ook lekkere pruimenrecepten vindt.

Lees verder
wat maak ik met...
Snijbiet

Snijbiet

wat maak ik met...

Hoe meer je ervan plukt, hoe meer er groeit en op z'n Hollands gezegd, vinden we dat behoorlijk 'waar voor je geld'. 

Lees verder
wat maak ik met...
Granaatappels

Granaatappels

wat maak ik met...

Karmozijnrood zijn de pitjes daarvan en het sap dat eruit barst als je ze kauwt is tintelfris zurig.

Lees verder
wat maak ik met...
Hollandse kaasplank

Hollandse kaasplank

wat maak ik met...

Domweg gelukkig worden we van een kaasplankje na het eten. En daarmee gaan we het liefst op de Hollandse toer.

Lees verder
wat maak ik met...
Sterappeltjes

Sterappeltjes

wat maak ik met...

Het mooiste appeltje van de winter? Dat is het sterappeltje. Klein, knalrood, met bleekwit-bijna-roze vruchtvlees en een prachtige ster bij het klokhuis. Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder
ui

ui

Een eeuwige bijrol lijkt gereserveerd te zijn voor de nederige ui. Onmisbaar in de bouillon, de pastasaus, de risotto en de piperade. Onontbeerlijk in stoofjes en hutspot. Maar een glanzende hoofdrol, ho maar! Wat maak ik met ui? Lees meer op ZTRDG.nl.

Lees verder