Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Wisselend aanbod per dag
  • op woensdag & vrijdag alle producten beschikbaar      
  • Meer weten over ZTRDG?
Tortilla-bakkerij Taiyari

Tortilla-bakkerij Taiyari

Kelly en zijn Mexicaanse vrouw Karla zijn de drijvende kracht achter Tayari, Nederlands’ eerste tortilla-bakkerij. Sinds december 2015 rollen in Uithoorn de ambachtelijke maistortilla’s van de band. Het is een arbeidsintensief proces en de hele familie werkt mee. Dat is wel nodig ook, de tortilla is namelijk hartstikke hot! Met name foodtrucks en de betere horeca weten de kwaliteit van Tayari’s tortilla’s op waarde te schatten.

Kelly en Karla hebben ondertussen een missie: ze vinden dat de vele traditionele bereidingswijzen en gerechten die Mexico kent een podiumplaats verdienen. First up? De maistortilla, die in diverse hoedanigheden in praktisch ieder Mexicaans gerecht is terug te vinden; gefrituurd, in reepjes, gekruid, groot, klein.

De maistoritllas van Tayari zijn eigenlijk niet te vergelijken met de lang houdbare bloemtortilla of maïsmeel-variant die je in de winkels vindt. Dat is een vergelijking zoals oploskoffie met vers gemalen bonen, aldus Kelly. Tortilla’s in de supermarkt zijn lang houdbaar, maar zitten ook vol met verbeteraars en conserveringsmiddelen, hebben weinig smaak en scheuren snel. Nee dan de maistortilla’s van Tayari. Deze worden volgens authentiek Mexicaanse recept gemaakt van biologische mais. Ze zijn stevig van structuur en zijn in de koeling maximaal 10 dagen houdbaar. Maar neem van ons aan: zolang laat je ze echt niet liggen!