- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- Tagliatelle

Tagliatelle
met artisjokharten, kappertjes, ansjovis en gepocheerd ei
ca. 25 min
Federico Fellini zei het ooit: "Life is a combination of magic and pasta". Deze tagliatelle is vol van smaak door de combinatie van asjovis, kappertjes, parmezaanse kaas en peterselie. Maar de artisjokharten zijn het ingredient waar we het meest benieuwd naar zijn. Al eeuwenlang bekend als lustopwekkend. Dus doe er je voordeel mee!
Tip: Eiertagliatelle van De Lankerenhof zit in De SmaakCollectie van februari
Recept ingrediënten Print
250 g eiertagliatelle van De Lankerenhof
1 teen knoflook
1 bos peterselie
4 ansjovisfilets
1 el kappertjes
50 ml olijfolie
zout en peper
scheutje azijn
2 eieren
190 g gegrilde artisjokharten van GreenAge
50 g Parmezaanse kaas
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pers de knoflook uit en snijd de peterselie, ansjovis en kappertjes jn. Meng alles met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Breng een ruime pan water met een scheutje azijn aan de kook.
- Breek een ei voorzichtig in een schaaltje. Maak met een lepel een draaikolkje in het kokende water en giet het
ei er voorzichtig in. Pocheer ca. 4 minuten op laag vuur, schep het ei voorzichtig uit het water met een schuim- spaan en spoel goed af met warm water. Herhaal met het tweede ei. - Verwarm een koekenpan en bak het peterselie-mengsel een halve minuut op laag vuur. Roer de pasta en de artisjokharten erdoor.
- Verdeel de pasta over de borden, leg het gepo- cheerde eitje bovenop en bestrooi met Parmezaan.