- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis

Roodfruittaart
Kleurrijk nagerecht
ca. 40 min
Rood fruit is er deze maand in overvloed. Waarom dan ook niet in overvloed gebruiken? Voor de prijs hoef je het niet te laten. En daarbij zijn al die bessen en bramen nu volrijp en dus op zijn lekkerst. Hoog tijd dus om (visueel) uit te pakken. Het recept voor deze taart is simpel, maar de overdaad aan rood fruit zorgt voor een kleurrijk resultaat. Een echte eyecatcher!
Recept ingrediënten Print
Voor de taartbodem:
175 g bloem
2 el witte basterdsuiker
1 snufje zout
1 ei
100 g roomboter
1 el water
Voor de vulling:
250 ml slagroom
1 el suiker
rasp van 1 citroen
500 g rood fruit
Extra nodig:
bakvorm Ø 18 cm
blindbakvulling (b.v. keramische blindbakvulling, witte bonen, rijst, linzen)
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de taartbodem door de bloem, suiker en het zout te mengen.
- Voeg vervolgens de eidooier, boter en het water toe en kneed het deeg tot een compacte bal.
- Laat het deeg afgedekt in de koelkast minimaal een half uur rusten.
- Vet de bakvorm in met boter en bekleed de taartvorm met het deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bekleed het deeg met bakpapier en vul met de blindbakvulling.
- Bak de taartbodem circa 20 minuten. Verwijder vervolgens de blindbakvulling en het bakpapier en bak de taartbodem nog 10 minuten totdat de bodem goudbruin en gaar is.
- Klop in de tussentijd de slagroom samen met de suiker en de citroenrasp stijf.
- Vul de afgekoelde taartbodem royaal met de slagroom en verdeel het fruit erover.