Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Zwijnskotelet

Zwijnskotelet

'à la chasseur'

ca. 50 min
4
personen

Handig om te weten: Vraag bij de poelier naar wat jonger wildzwijnsvlees (‘Marcassin’). Dit is prachtig mals vlees wat je niet hoeft te marineren, en op een moderne manier iets verder dan rosé (‘á point’) kunt bereiden. Wees overigens bedacht op aanbiedingen van zwijnsvlees i.p.v wildzwijn. De eerste is namelijk geen wild maar gefokt zwijn, op zich niets mis mee, maar echt wild zwijn is smaakvoller. Volwassener wild zwijnstoofvlees wordt vaak wel gemarineerd om het malser te maken en de smaak wat te verhogen. Een marinade die je voor 1 kg wildzwijnsstoofvlees kunt gebruiken is het volgende: fruit in wat olie 1 teen knoflook, 1 in stukjes gesneden ui en 1 in schijfjes gesneden wortel. Voeg als de ui glazig is een bosje kruiden (tijm, peterselie en laurier) toe, en ca. 400 ml witte wijn. Laat het mengsel 20 min. zachtjes koken en vervolgens volledig afkoelen. Leg het vlees in een diepe schaal en giet de marinade erover. Laat het een nacht marineren. Gebruik de gezeefde marinade als basis voor de saus.

Ook Lekker (met)

500 g varkensribstuk met bot, 75 g gesneden gerookt ontbijtspek, 6 laurierblaadjes, 1 el olijfolie, 1 glas blond bier, 4 el lekkere grove sinaasappelmarmelade, peper en zout, extra nodig bindtouw
0 0
varkensribstuk met spek

varkensribstuk met spek

en marmelade
Hoofdgerecht
ca. 40 min
4
personen

Recent bekeken