- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Voorgerecht /
- wintersalade met postelein

wintersalade met postelein
en geitenbrie
ca. 45 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
1 kleine flespompoen
4 kleine bietjes (verschillende kleuren)
olijfolie
zout en peper
verse tijm
1 teen knoflook
2 stronkjes rood- of witlof
handje bosbessen
handje walnoten
250 g geitenbrie op kamertemperatuur
1 bosje winterpostelein
4 el mooie gerijpte balsamico
4 el olijfolie
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij 1 flespompoen (schillen niet nodig) in hapbare parten. Schil de bietjes en snij ze in partjes. Verdeel de pompoen en bietjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper, gehakte tijm en gehakte knoflook. Rooster de groenten ca. 35 min. in de oven. Verdeel de lof in losse blaadjes. Snij de geitenbrie in plakjes. Verdeel de geroosterde groenten uit de oven samen met de lofblaadjes en postelein nonchalant op de borden. Strooi er wat bosbessen en grofgehakte walnoten over. Leg bovenop een paar plakjes brie en besprenkel de salades met olijfolie en balsamico.