- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Voorgerecht /
- wintersalade met geitenkaas

wintersalade met geitenkaas
en frambozendressing
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
rauwe bieten
spruiten
witlof
veldsla
tijm
salie
olijfolie
zout en peper
geitenkaas
walnoten
frambozendressing van Raspberry-Maxx.
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Verwarm de oven voor op 200°C + grill. Was 3 niet te grote rauwe bieten en snijd ze in gelijke partjes. Verdeel ze op een bakplaatje, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met peper, zout, 1 eetlepel gehakte tijm en salie. Rooster de bieten in ca. 25 min. in de oven gaar. Snijd van 1 stronkje witlof ca. 4 blaadjes in repen. Haal de blaadjes van 4 à 6 grote spruiten los. Blancheer ze 1 minuut in kokend water, spoel ze af onder koud water en dep ze droog. Meng de spruiten- blaadjes en witlof luchtig met ca. 75 g veldsla. Neem de bieten uit de oven en zet de oven op alleen grillstand. Leg 8 plakjes zachte geiten kaas op een bakplaatje en grill ze enkele min. tot ze bruin kleuren. Verdeel de bietjes en salade over 4 borden en leg de geitenkaas erop. Strooi er een paar grofgehakte walnoten over en besprenkel de salade met frambozendressing.