- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Voorgerecht /
- Gegrilde asperges

Gegrilde asperges
met gemarineerde rauwe asperges
ca. 20 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
16 witte asperges
1 bosje bladpeterselie (binnenkort verkrijgbaar van Hollandse bodem)
1 citroen
1 teentje knoflook
1 klein rood uitje
2 el extra vergine olijfolie
zout en peper
Extra nodig: grillpan |
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Schil de asperges vanaf de kop rondom naar beneden, snij 2 cm van de onderkant af en snij ze in de lengte doormidden.
- Snij de peterselie fijn. Rasp de helft van de citroenschil. Snipper of rasp het teentje knoflook. Snipper een klein rood uitje.
- Verhit de grillpan en rooster 12 asperges in een hete grillpan in ca. 10 min. aan beide kanten bruin en gaar.
- Snij de laatste 4 asperges in plakjes.
- Meng de peterselie, ui, knoflook, citroenrasp, citroensap en olijfolie. Doe de plakjes asperges door deze vinaigrette en laat 10 min. marineren.
- Verdeel de gegrilde asperges op 4 borden en schep de aspergevinaigrette eroverheen.
Serveer met wat citroen en een glaasje volle witte wijn, bijv. sauvignon blanc.