- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Bijgerecht /
- vega niçoise

vega niçoise
makkelijk uit te breiden
ca. 20 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
4 middelgrote nieuwe aardappels, 250 g sperziebonen en boterbonen, 2 eieren, 150 g tomaatjes, 1 rode ui, 2 el kapperappeltjes, 2 el zwarte olijven, extra vergine olijfolie, citroen, zout en peper, paar takjes platte peterselie
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Boen de aardappels schoon en kook ze in de schil gaar. Zet een pan met water en zout op. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in het kokend water in ca. 10 min. net gaar. Kook de eieren bij de sperziebonen in gaar. Giet de bonen af, spoel de eieren af onder koud water en pel ze. Snij de tomaatjes en de ui. Snij de lauwe aardappels in parten en verdeel ze met de groenten, eieren, olijven en kappers op een schaal. Besprenkel met olijfolie, citroensap, zout en peper en grofgesneden peterselie. Je kunt de salade makkelijk uitbreiden met bijv. vleesvervangers, fetakaas, gebakken plakken Griekse kaas, haloumni of gebakken plakken aubergine (door de bloem gehaald en in olie gebakken).