- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Borrel en Snack /
- peperkoek

peperkoek
met peertjes
ca. 80 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
250 gram tarwebloem
8 g bakpoeder
200 g bruine basterdsuiker
150 ml water
1 el speculaaskruiden
1 el honing
1 ei
3 a 4 kleine peren
boter om in te vetten
1 el extra bloem
extra nodig: cakevorm van 1½ l inhoud, mixer
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de bloem en het bakpoeder. Meng in een andere kom de suiker met het water, speculaaskruiden, honing en ei. Zeef het bloemmengsel boven het suikermengsel en mix het tot een glad beslag. Mix nog ca. 5 min. zodat er luchtbellen ontstaan. Schil de peren, en meet of ze in het bakblik passen. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de vorm met bloem. Schep het mengsel in de vorm en plaats de peertjes in het mengsel. Bak de koek net onder het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Laat de koek uit de oven nog 5 min. in de vorm staan alvorens te lossen. Pak warm in folie om de bekende plaklaag te krijgen die je vaak bij peperkoek ziet.