Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

met sinaasappelroom

ca. 45 min
10
personen

Ook Lekker (met)

100 g tarwebloem
100 g roggemeel
50 g kastanjemeel
8 g bakpoeder
250 g bruine basterdsuiker
150 ml water
1 el speculaaskruiden
1 el honing
1 ei
60 g pistachenootjes
1 el geconfijte gember
boter om in te vetten
poedersuiker
extra nodig: cakevorm van 1½ l inhoud, mixer
0 0
peperkoek

peperkoek

met pistache en gember
Borrel en Snack
Ca. 1 uur en 20 min.
10
personen
150 g patentbloem, 5 g bakpoeder, 5 tot 7 g five spice powder, een snuf zout, 100 g bruine basterdsuiker, 75 g roomboter, 1 el melk + melk om in te smeren, evt. amandelschaafsel en pistachenoten, extra nodig:bakplaat ingevet met boter of bekleed met bakpapier, deegsteker
0 0
vijf kruiden speculaas

vijf kruiden speculaas

met amandel en pistache
Borrel en Snack
Ca. 20 min. + 1 nacht
4
personen
300 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
1 tl 'baking soda' (natriumbicarbonaat)
150 g ongezouten koude roomboter
150 g basterdsuiker (½ lichtbruin, ½ donkerbruin)
½ tl zout
25 g speculaaskruiden
1 eidooier (van groot ei)
½ sinaasappel
3 grote el slagroom
360 g amandelspijs
1 groot ei
melk
3 el geschaafde amandelen
extra nodig: bakblik van 18 x 28 cm, bakpapier en kwast
0 0
gevulde speculaas

gevulde speculaas

met amandelen
Bijgerecht
45 min. + 1 nacht rusten
10
personen

Recent bekeken