- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Borrel en Snack /
- butterscotch repen

butterscotch repen
bekend van Coffeelovers
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
Basisdeeg:
200 g bloem
½ theelepel bakpoeder
100 ongezouten boter in blokjes
50 g lichte rietsuiker
100 g pure chocolade in stukjes
Glazuur:
150 gram ongezouten boter
100 gram basterdsuiker
2 el golden syrup of natuurhoning
150 ml gecondenseerde melk
250 g geroosterde doppinda’s
225 g pure chocolade in stukjes
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een ondiep bakblik van 30 bij 20 cm in. Zeef de bloem en de bakpoeder. Smelt de boter en de chocolade apart van elkaar au bain-marie. Wrijf de boter door de bloem tot een grof kruimelig deeg. Schep de suiker erdoor. Schep de gesmolten chocolade erdoor. Druk met de vingers het deeg gelijkmatig uit in de vorm en druk het aan. Prik het met een vork in en bak de bodem in 25-30 min. stevig en laat afkoelen in de vorm. Verwarm voor het glazuur de boter, suiker, golden syrup of honing en gecondenseerde melk al roerend totdat de boter en de suiker zijn gesmolten. Laat het mengsel zachtjes koken tot hij goudbruin is en roer de gepelde pinda’s er door heen. Giet het glazuur over de bodem. Smelt de chocolade au bain marie ((een kom met chocolade in een kom met heet water houden) en strijk deze uit over het butterscotchglazuur. Laat ook deze laag stollen en snij het geheel in repen.