- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Voorgerecht /
- rode bietcarpaccio

rode bietcarpaccio
met mozzarella en ham
ca. 15 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
1-2 gekookte bieten
1 handje jonge spinazieblaadjes (gewassen)
100 g mooie gerookte ham
1 sinaasappel
2 bollen buffelmozzarella
2 el pijnboompitten (geroosterd)
1 el balsamico-azijn
3 el extra vergine olijfolie
snufje zout en peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Meng de olijfolie met de balsamico en wat sinaasappelsap tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de bieten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel ze over 4 borden. Verdeel een deel van de dressing over de plakjes biet en rasp er (met een fijne rasp) sinaasappelschil over.
- Verdeel wat spinazieblaadjes en repen rauwe ham op de plakjes biet. Leg daarop een flinke plak mozzarella.
- Sprenkel er nog een beetje dressing over en draai er nog wat peper boven.
- Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Lekker met verse toast.