- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Voorgerecht /
- risottoballetjes met geitenkaas

risottoballetjes met geitenkaas
en salade van waterkers en snijbonen
ca. 30 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
150 g risottorijst
100 g geitenkaas
400 ml groentebouillon
3 takjes verse tijm
1 uitje
1 kleine teen knoflook
200 g snijbonen
1 ei
½ el rode wijnazijn
1 bosje waterkers
3 el extra vergine olie
grof broodkruim
olie om te frituren
zout en peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Snipper het uitje en fruit het in een klein beetje olie. Voeg de rijst toe en roer goed door.
- Snipper de knoflook en rits de blaadjes van de tijm. Doe tijm en knoflook bij de rijst en voeg een beetje bouillon toe. Blijf roeren en giet er steeds weer een beetje bouillon bij. Ga door tot de rijst net gaar is. Proef en voeg eventueel wat zout en peper toe.
- Laat de risotto afkoelen.
- Maak balletjes ter grootte van een knikker van de geitenkaas. Neem nu een beetje rijst maak er in de hand een holletje in en vul met een balletje kaas. Sluit de rijst er om heen en maak de rijstbal (ter grootte van een pingpongballetje) dicht en rond.
- Maak op deze manier alle rijst op.
- Breek het ei, kluts het los en voeg een beetje zout en peper toe. Haal de balletjes door het ei en vervolgens door het broodkruim.
- Bak alle balletjes in hete (180°C) olie bruin en krokant. Snij ondertussen de snijbonen en kook ze in 10 min. gaar, giet af en spoel koud.
- Haal de te grote stelen uit de waterkers meng het blad met de boontjes. Hussel beide door de olijfolie met een beetje wijnazijn en zout en peper.
Serveer de warme risotto met de frisse sla.