- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- risotto met aardpeer

risotto met aardpeer
en schelvis
ca. 25 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
150 g risottorijst
250 g gerookte schelvis (of gerookte forel)
300 ml visbouillon
150 g aardpeer (topinambour)
1 sjalotje
1 glas witte wijn
2 el slagroom
1 el olijfolie
snufje zout en peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Snipper het sjalotje en fruit het in een beetje olie. Voeg de rijst toe en roer even om. Schil de aardperen en zet ze op het vuur met gezouten water. Giet rustig en beetje bij beetje de visbouillon en de witte wijn bij de zacht kokende rijst. Verwarm de vis licht in een bodempje visbouillon. Giet de aardperen af en pureer ze met een vork. Voeg de room en zout en peper toe. Doe door de risotto, proef en voeg eventueel wat zout en peper toe. Doe de risotto in 4 diepe borden, verdeel de in stukken geplukte vis er overheen en versier indien gewenst met winterpostelein en bestrooi met peper en een scheutje olijfolie.