- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis

polentamuffins
met asperges en Parmezaan
ca. 45 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
5 groene asperges
1 geroosterde paprika (pot)
170 g bloem
150 g maïsgries (polenta)
45 g geraspte Parmezaan
3 tl bakpoeder
snufje chilipoeder
1 tl gemalen komijn
5 dl karnemelk
2 eieren (losgeklopt)
1 el olijfolie
een bakje cress
muffinvorm voor 12 stuks
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Verwarm de oven op 180 °C. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd ze in stukjes. Kook de stukjes 3 min. in kokend water. Snijd de paprika in reepjes. Meng bloem, maïsmeel, Parmezaan, het bakpoeder, chilipoeder en de komijn in een kom. Voeg de overige ingrediënten (als laatste de asperges en paprika) toe en werk alles snel door elkaar. Schep het beslag in de (ingevette) muffinvormpjes. Bak de muffins in ca. 30 min. (check na 20 min.), los ze uit de vormpjes en bestrooi ze royaal met cress van bijvoorbeeld broccoli of rucola, of anders tuinkers. Geroosterde paprika zelf maken: rooster een hele paprika’s onder de ovengrill tot het vel zwart kleurt. Doe ze 10 min. in een plastic zak en pel het vel eraf.