- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis

palmkool paddenstoelen 'tortilla'
met kaastoast
ca. 30 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
400 g palmkool (nerf verwijderd)
200 g (gemengde) paddenstoelen
olijfolie om te bakken
1 teentje knoflook
6 eieren
6 sneden desemenzo brood
150 g oude kaas
zout en peper
extra nodig: grote koekenpan
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Snij de palm kool in repen. En pel en hak de knoflook. Bak in een ruime koekenpan de palmkool samen met de knoflook in wat olijfolie ca. 10 min. op laag vuur tot het zacht is. Bak in een tweede pan de paddenstoelen in wat olijfolie in ca. 3 minuten bruin. Verwarm de oven voor op 180 °C. Voeg de paddenstoelen bij de palmkool en breng licht op smaak met zout & peper. Klop de eieren los met zout en peper en giet het mengsel bij het palmkoolmengsel. Laat de tortilla op laag vuur in ca. 15 min. garen. Plaats eventueel de deksel op de pan om de bovenkant van de eieren te laten stollen. Bestrooi de sneden brood met geraspte kaas, leg ze op een bakplaatje en laat in ca. 5 min. midden in de oven smelten.