- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis

omelet
met kastanjechampignons
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
4 biologische worstjes
200 g kastanjechampignons
scheut olijfolie om in te bakken
6 sprietjes bieslook
4 - 5 biologische eieren
scheutje room
snufje zout en peper
100 g Gruyère kaas
èn biologisch brood om erbij te serveren
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Bak de worstjes met iets olie in ca 5 minuten gaar. Halveer de kastanjechampignons en bak ze in enkele minuten bruin in de olie. Snijd de bieslook grof. Klop de eieren los met een scheutje room en breng op smaak met peper en zout. Voeg het eimengsel toe aan de champignons en zet het vuur wat lager. Laat het mengsel even stil in de pan liggen zodat de onderkant gaart. Maak vervolgens een ronddraaiende beweging met de pan zodat het mengsel loskomt en vouw het vervolgens een beetje in elkaar. Duw het mengsel naar de zijkant van de pan, strooi de kaas erover, laat het ei zachtjes garen (mag licht vloeibaar zijn) en de kaas smelten. Een goeie omelet is ‘crèmeux’ en ‘baveux’ = romig en zacht. Serveer met brood, worstjes en bestrooi met bieslook. En voor dit heerlijke brood ga je naar De Bakkerswinkel.