- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis

limoenmousse
met munt en pistache
20 min (plus 2 uur wachttijd)
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
8 g poedergelatine
3 limoenen
4 el gembersiroop
1/4 l slagroom 4 eiwitten
50 g suiker
2 takjes munt
extra:
8 puddingvormpjes (150 ml inhoud)
gembersiroop
ongezouten pistachenootjes
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Leng de gelatine aan met wat water en laat wellen. Pers de limoenen uit en breng het sap aan de kook. Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in het hete limoensap, roer de gembersiroop erdoor en laat tot lauw afkoelen. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. Klop de eiwitten met een mixer (in een vetvrije kom) stijf en voeg beetje bij beetje tijdens het kloppen de suiker toe. Spatel het limoenmengsel snel door het geslagen eiwit, en schep vervolgens direct de slagroom erdoor. Roer niet langer dan nodig om zoveel mogelijk lucht in het mengsel te houden. Vul de vormpjes en laat ze in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven. Hak de pistachenootjes grof. Garneer de mousse met wat siroop, munt en pistache.