- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- kip met aardappel-doperwt-mash

kip met aardappel-doperwt-mash
en munt
ca. 25 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
ca. 1,2 kilo kipkarbonades
200 g (verse) doperwten
500 g kruimige aardappels
4 el extra vierge olijfolie
1 el olijfolie om in te bakken
1 tl sherryazijn
1 bosjes munt
1 rode ui
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Schil de aardappelen, was ze en zet ze met wat zout op het vuur.
- Doe de kipkarbonades na 10 minuten met de doperwten bij de aardappelen. Laat dit alles zachtjes gaar koken.
- Haal de kip uit de pan en giet de helft van het kookvocht weg.
- Bak de karbonades in de olijfolie hard aan tot ze lekker bruin zijn.
- Stamp de aardappelen met de doperwten grof en voeg wat extra vergine olijfolie toe.
- Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Maak een vinaigrette van de grof gehakte rode ui, de munt, olie, azijn en peper en zout.
- Doe de hete mash op een bord, leg de gebakken kip erop en besprenkel met de vinaigrette.