- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- pasta met gebakken bloemkool

pasta met gebakken bloemkool
knoflook en pecorino
ca. 15 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
1 kleine bloemkool
2 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook
4 ansjovisfilets
1 rode ui
1 Spaans pepertje
Verse pasta (bijv schelpjes)
Pittige geraspte kaas (bijv pecorino of parmezaan)
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Haal de roosjes bloemkool los en snij de grootste kleiner. Verwarm de olie in een lage pan en bak de bloemkool lekker bruin. Zet het vuur lager. Voeg dan de gesnipperde knoflook, gesneden ui, klein gesneden peper en ansjovis toe. Roer samen om. Kook de pasta in 10 min. gaar, giet af. Hak de peterselie en meng met de bloemkool. Doe de pasta er bij. Hussel alles goed door elkaar en laat even samen garen. Voeg eventueel wat kookvocht, zout en/of olijfolie toe. Rooster het broodkruim in een droge pan licht bruin. Meng het kruim van het vuur af met de pecorino. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en doe de kaas/kruim-mengsel er over heen.