- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- pasta gorgonzola

pasta gorgonzola
met gebakken peer
ca. 15 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
350 g (verse) tagliatelle
1 flinke stevige, net rijpe (Doyenne) handpeer
200 g pancetta
100 ml kookroom
100 g gorgonzola
100 g rucola
snufje zout en versgemalen zwarte peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Kook de tagliatelle in kokend water met zout gaar (kooktijd volgens verpakking). Schil en snijd de peer in partjes. Bak de pancetta uit in een koekenpan. Schep ze eruit en bak de peer partjes in het achtergebleven spekvet. Breng de room aan de kook, smelt de gorgonzola erin en breng op smaak met zout en peper. Snijd de rucola grof. Giet de pasta af. Schep de peer en gorgonzolasaus erdoor en vervolgens de rucola. Verdeel over 4 borden, verdeel de pancetta erop en maal er peper boven