- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- oosterse koolrabi

oosterse koolrabi
met gember en lente-ui
ca. 20 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
2 kleine koolrabi's (of 1 grote)
1 flink stuk verse gember
2 verse Spaanse pepers
1 rode ui
1 teen knoflook
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus
2 el hoisinsaus
1 citroen
verse koriander
zout
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Schil de koolrabi’s en snij ze in dikke plakken. Snij de plakken in ‘frieten’. Schil de gember en snij of rasp het stukje grof. Snipper de knoflook, snij de pepers zonder pitjes in repen. Snij de rode ui in ringen. Verhit de olie en fruit de frieten van koolrabi aan voeg na enkele minuten de ui, knoflook, peper en gember toe. Laat alles lekker hard bruinen. Voeg na nog 5 min. de hoisin- en soyasaus toe. Laat een minuut pruttelen. Voeg zout en citroensap naar smaak toe. Serveer met grof gehakte koriander en witte Lonton (=plak) rijst.