- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Rosbiefsalade met Remekerkaas

Rosbiefsalade met Remekerkaas
en woeste croutons
ca. 40 min
Lekker stevige salade voor tussen de middag of na het sporten op vrijdagavond, neem er gerust nog een hardgekookt eitje bij.
Recept ingrediƫnten Print
Voor de salade:
½ desembrood
8 plakken ontbijtspek
stuk remekerkaas
1 grote rode ui of 2 kleine
1 krop sla
100 g rosbief
8 ansjovisfilets
Voor de dressing: 2 teentjes knoflook, geperst
1 eidooier
2 tl fijne mosterd
2 ansjovisfilets
2 el witte wijnazijn
1 el worcestersaus
175 ml olijfolie
zout en peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij of scheur het brood in blokjes van ca. 2 x 2 cm, leg op een bakplaat samen met 2 geplette knoflookteentjes en besprenkel met olie.
- Bak het ontbijtspek krokant in een droge antiaanbakpan en breek in stukken.
- Snij met een kaasschaaf dunne plakjes van de kaas. Snij de ui in halve maantjes.
- Scheur de sla in stukken en doe in een grote schaal samen met de rosbief, ui, ansjovis.
- Doe voor de dressing de eidooier, knoflook, mosterd, ansjovis, azijn en worcestersaus in een keukenmachine of mix alles met een staafmixer. Voeg zout en peper toe naar smaak en meng alles tot een glad geheel. Voeg beetje bij beetje olie toe tijdens het mixen voor een mooie romige dressing.
- Schenk de dressing over de salade en garneer met spek, kaas en woeste croutons.