- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- linzen met tomaat

linzen met tomaat
en uitjes
Ca. 30 min. + 1 nacht weken
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
8 kleine tomaten
1 el gedroogde oregano
4 el extra vergine olijfolie
200 g linzen (1 nacht geweekt)
1 el garam masala
4 kleine uien
4 el Bulgaarse of Griekse yoghurt
1 kropje krulsla
1 citroen
1 bosje dille
1 tl chilivlokken
zout
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Verwarm de oven tot 190 °C. Snij de tomaten doormidden en bestrooi met oregano, wat zout en olijfolie. Zet de tomaten 10 min. in de hete oven. Kook de linzen in wat water in 15 min. gaar. Giet ze af en meng met wat garam masala, zout en olijfolie naar smaak. Snij de uien in ringen en bak ze in weinig olie rustig bruin. Laat afkoelen. Meng de yoghurt met wat peper en zout. Haal de slablaadjes door wat olie en citroensap. Hak de dille grof. Leg de sla op vier borden, doe de warme tomaten erbij, verdeel de linzen en de gebakken uien over de borden. Doe op elk bord wat yoghurt, bestrooi de tomaten royaal met chilivlokken en het geheel met gehakte dille. Lekker met naanbrood uit de oven en bier uit de koelkast.