Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
  • Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
  • Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
kabeljauw

Vis van Henry

200 g gedroogde witte bonen
1 blaadje laurier
6 takjes platte peterselie
100 g chorizo
1 pot zongedroogde tomaatjes op olie
75 g olijven
4 x 160 g verse kabeljauw
1 citroen

Extra nodig: ruime ovenschaal

Laat de bonen in ruim water een nachtje weken. Kook de bonen met het blaadje laurier en 3 takjes peterselie en zout in ca 20 min. gaar en giet ze af. Halveer de plakjes chorizo. Hak de overige peterselie grof. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de gekookte bonen in een ruime ovenschaal met de olijven, chorizo en tomaatjes. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en leg de vis tussen de bonen. Besprenkel alles met de olijfolie uit het tomatenpotje. Knijp er wat citroen boven uit en bestrooi met de gehakte peterselie. Laat de vis (afhankelijk van de dikte) in ca 15 min. in de oven garen. Geef er knapperig gebakken brood en een rucolasalade bij.

Dit gerecht is makkelijk voor te bereiden en later in de oven te zetten (let dan wel op een wat langere oventijd uit de koelkast). Je kunt eventueel zout toevoegen, maar de chorizo en gedroogde tomaten geven in principe genoeg zout aan het gerecht.

0,00

PDP

  • Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
  • Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
  • Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
  • Meer weten over ZTRDG?

Specificaties

Extra info

4 personen

Recent bekeken