Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
groente-ovenschotel

groente-ovenschotel

met cheddar en chorizo

ca. 60 min
4
personen

Tip: Varieer met kaassoorten bijvoorbeeld Gruyère of gebruik bacon en knoflook in plaats van chorizo.

Ook Lekker (met)

Deeg:
250 g bloem
snuf zout
125 g roomboter + extra om vormpjes in te vetten
1 eigeel
ca. 125 ml koud water
Vulling:
1 kleine bloemkool
2 zoete puntpaprika’s
olijfolie, zout & peper
1 handje zonnebloempitten en pompoenpitten
250 ml mascarpone of room
100 ml melk
2 eieren
1 eidooier
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 bosje kervel of bijv. cress
8 tot 10 éénpersoons vierkante bakringen of springvormen
aluminiumfolie
blindbakvulling (bijv. spliterwten)
0 0
groentetaartje

groentetaartje

met bloemkool
Hoofdgerecht
ca. 1 uur en 30 min.
8
personen
6 dunne preien
1 pakje bladerdeeg (diepvries)
1/8 l slagroom
1/8 l melk
snufje zout en peper
3 vrije uitloop eieren
150 g (geraspte) Boeren Leidse kaas
0 0
Groententaart

Groententaart

met prei en komijnekaas
Lunch
ca. 25 min
4
personen
300 g pompoen
300 g knolselderij (ca ¼ stuk)
200 g venkel
1 rode ui
250 g prei
2 takjes tijm
2 takjes platte peterselie
scheutje olijfolie om in te bakken
snufje zout en peper
3 dl groentebouillon of fond
2 el boter
150 g zachte geitenkaas of mozzarella
3 vellen filodeeg
1 el sesamzaadjes
50 g cranberries
1 el honing
extra nodig: kwastje
extra: lage emaille taartvorm of ovenschaal
0 0
wintergroentenquiche

wintergroentenquiche

met geitenkaas
Bijgerecht
2
personen

Recent bekeken