- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- gepeperde biefstuk

gepeperde biefstuk
met ‘Caesar’ salade
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
1 grote krop romainesla (bindsla)
2 à 3 sneden grof brood
bakolie
1 bosje bieslook
1 teentje knoflook
3 à 4 el mayonaise
4 el olijfolie
3 el witte wijn
citroensap
zout en peper
1 blikje ansjovisfilets
Parmezaanse kaas
4 el gemengde (groene, zwarte, witte, rode) hele peperkorrels
4 biefstukken, entrecotes of ribeye
bakboter
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Haal de slabladeren los van de krop, snij de grote bladeren grof en zet ze op koud water om knapperig te worden. Snij het brood in stukjes en bak ze in wat olie in de koekenpan bruin. Snij de bieslook grof. Pel en snipper de knoflook. Meng de mayonaise met de olijfolie en witte wijn en voeg vervolgens wat citroensap, zout en peper naar smaak toe. Laat de ansjovis uitlekken en snij ze in stukjes. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 180 °C. Stoot de peperkorrels in een vijzel stuk of kneus ze onder de bodem van een kleine pan. Verdeel de peper royaal over het vlees en druk het aan. Bestrooi ze ook met wat zout en bak de biefstukken in bakboter met een scheutje olie bruin. Leg ze in een ovenschaal en laat ze in de oven afhankelijk van de dikte in ca. 8 min. rosé garen. Slinger intussen de sla droog en meng de sla royaal met de dressing. Meng de ansjovis erdoor, verdeel op de borden en verdeel de croutons erover. Leg de biefstuk erbij, bestrooi met bieslook en serveer met de geraspte kaas.