- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- Fettucini met citroen

Fettucini met citroen
boontjes en pancetta
ca. 20 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
250 g fettuchini
snufje zout
200 g dunne sperzieboontjes of haricots verts
2 biologische schoongeboende citroenen
150 ml milde extra vergine olijfolie
200 g pancetta in plakjes
versgemalen zwarte peper
150 g (stukje) biologische Parmezaanse kaas
extra: fijne rasp
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Maak de boontjes schoon en snijd ze zo schuin mogelijk in de lengte dun door. Rasp de schil van ½ citroen fijn en pers beide citroenen uit. Klop het citroensap met rasp en olie met een garde doorelkaar en breng op smaak met zout.
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout in de op de verpakking aangegeven tijd gaar. Kook de boontjes ca 6 minuten met de pasta mee.
- Bak intussen de plakjes pancetta uit.
- Giet de pasta met boontjes af en laat goed uitlekken. Doe de pasta terug in de pan en schep het olie-citroenmengsel door de hete pasta.
- Verdeel de pasta over borden, draai de peper erboven en leg de pancetta erop. Serveer met ruim geraspte Parmezaan.
Nog lekkerder! Met een handje geroosterde pijnboompitjes en 1 pot gescheurde basilicumblaadjes, op het laatst toegevoegd.