- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- duif met polenta

duif met polenta
en puy-linzen
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
4 duiven
snufje zout en peper
4 takjes salie
klontje boter en wat olie om in te bakken
voor de linzen:
1 el olie
1 teentje knoflook
½ rode ui
1 takje salie
200 g groene puy-linzen (lentilles vertes du puy)
voor de polenta:
200 g polenta (maïsgries)
scheut room en melk
50 g boter
75 g Parmezaanse kaas
snufje zout
voor de jus:
1 el jus
1 teentje knoflook
1 sjalot
1 glas madeira
1 glas witte wijn
300 ml paddenstoelenfond (pot)
300 ml gevogeltefond (pot)
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Jus: Fruit gesnipperde sjalot en knoflook glazig in de olie. Voeg de madeira en wijn toe en kook het mengsel in tot 1/3 van de hoeveelheid. Voeg vervolgens de beide fonds toe en kook het weer in tot 1/3. Zeef de jus en zet apart. Linzen: fruit gesnipperde ui, knoflook en salie glazig en fruit de linzen even mee. Voeg zoveel water toe dat ze net onder staan en kook ze in ca 20 minuten gaar. Duif: Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de duiven in met peper, zout en fijngehakte salie. Bak de duiven rondom kort aan in de koekenpan en bak ze in ca 15-20 minuten in de oven rosé. Laat ze uit de oven 5 minuten rusten en snijd de filets van het bot. Schep de hete zachte polenta op de borden. Leg de filets erop. Schep de linzen erbij en de jus eromheen. Garneer met salieblaadjes. Polenta: breng 1 liter water (of bouillon) aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Blijf ca 40 minuten op laag vuur (zachtjes laten koken) roeren tot een stevige maar nog enigszins vloeibare pap. Voeg halverwege een scheut room en wat melk toe om de pap wat af te slappen. Voeg net voor het serveren de kaas en boter toe en breng op smaak met zout. Tip: Je kunt de zachte polenta ook uitstorten op een platte plaat en als het is opgesteven blokken van snijden en die vervolgens grillen of bakken. Tip: er is ook (snelle) instant (voorgegaard door te stomen)polenta in potten te koop, vaak met toevoeging van ingredient b.v gedroogde paddestoelen. Je voegt de polenta toe aan kokend water, roert tot het dik wordt, 2 minuten laten staan en direct serveren. Voor meer recepten kun je kijken bij Makkelijke ZTRDG.