- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- asperges met beurre blanc

asperges met beurre blanc
en zalm-eitjes
ca. 20 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
1 kg witte asperges
200 g zeekraal
1 potje zalm-eitjes
1 klein bosje bieslook
1 glas witte wijn
1 sjalotje
1 tl witte wijnazijn
150 g roomboter
nufje zout & peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Schil de asperges, snij de onderkanten er af en kook ze gaar. Snipper ondertussen het sjalotje en zet het op met de wijn en de azijn. Laat rustig tot 1/3 inkoken. Snij de bieslook fijn. Spoel de zalm-eitjes in een zeefje onder de kraan af. Klop al roerend, beetje bij beetje en op zeer laag vuur, de boter door de ingekookte wijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook de zeekraal 2 min. in ruim water met zout. Giet af. Doe de zeekraal op 4 borden. Verdeel de asperges er over. Schep er de zalmeitjes bij, schenk er ruim saus bij en bestrooi met de bieslook.