- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Hoofdgerecht /
- honing-citroen parelhoen

honing-citroen parelhoen
met granaatappel
ca. 1 uur + 1 nachtje marineren
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
1 parelhoen of biologische kip
olijfolie, zout & peper
2 tenen knoflook
2 el honing
1 citroen
2 takjes tijm
½ granaatappel
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Snijd de parelhoen in stukken: snijd de poten en de vleugeltjes eraf en snijd het deel karkas onder de borstfilets weg (vries in en gebruik voor b.v bouillon). Snijd het borst deel dwars door. Verdeel de stukken in een braadschaal en besprenkel met olijfolie en honing.
- Boen de citroen schoon onder heet water. Pers het citroensap boven het vlees uit en leg de schillen erbij. Kneus de knoflook en leg ze ertussen. Dek luchtdicht af met plasticfolie en laat 1 nacht in de koelkast staan.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Laat de hoen ca. 1 uur uit de koelkast op temperatuur komen. Leg de stukken hoen een beetje los van elkaar in de braadschaal en bestrooi met zout. Schuif de schaal in de oven. Laat ca. 50 min. garen.
- Schep af en toe het braadvocht over het vlees.
- Ris de tijmblaadjes van de takjes. Halveer de granaatappel. Houd een helft met bolle kant naar boven in de hand. Klop met de bolle kant van een lepel op de schil zodat de pitten eruit vallen. Strooi ze met de tijm over de hoen. Eten met wilde en witte rijst of couscous en geroosterde groene asperges.
Tip: makkelijk voor te bereiden voor de volgende dag.