Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Dikkerdjes

Dikkerdjes

met appel en rozijnen

ca. 10 min
9
personen

Ook Lekker (met)

125 g bloem
ca. 400 g geschilde appels (Elstar/Goudreinet)
5 kardemom pitten
¼ citroen
2 el witte basterdsuiker
80 g koude roomboter
crème fraîche
1 el kristalsuiker om te bestrooien
1 el boter om te smelten
2 à 3 el ijswater
snuf zout
0 0
appel galette

appel galette

met kardemom-appelsiroop
Desserts
ca. 90 min.
6
personen
4 kleine appels
100 g walnoten
100 g kastanjes
50 g roomboter
1 bosje verse tijm
4 kaneelstokjes
4 rode uien
150 g blauwe kaas
2 el crème fraîche
4 takjes rozemarijn
4 grote vastkokende aardappelen
1 sjalotje
1 el olijfolie
60 ml witte wijn
30 g gedroogde fungo porcini
125 ml slagroom
sprietjes bieslook om te garneren
zout en peper
0 0
gevulde appel

gevulde appel

met walnoten en kastanjes
Hoofdgerecht
ca. 45 min
4
personen
Voor het deeg:
250 g speltbloem
15 g verse gist (of 4 g gedroogde)
5 g zout
40 g boter
15 g suiker
1 ei
100 g water
Voor de appelvulling:
ca. 6 moesappels
sap en rasp van 1/3 citroen
1 handje rozijnen
ca. 3 el suiker
2 tl kaneel
Extra nodig: vlaaivorm (ca. 30 cm Ø)
0 0
limburgse appelvlaai

limburgse appelvlaai

(met speltbloem)
Desserts
ca. 75 min
10
personen

Recent bekeken