- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis

chocolademeringue
met room en peer
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
2 eiwitten (van grote eieren)
110 g fijne kristalsuiker
1/2 el maïzena
1 el cacaopoeder
2 (niet te grote) peren
citroensap
500 ml witte wijn
1 vanillestokje
250 ml slagroom
150 g pure chocolade
volle melk
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Verwarm de oven voor op 120 °C. Scheid de eiwitten van de dooiers (dooiers worden niet gebruikt). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met een mixer. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwit mooi taai is en de suiker is opgelost. Spatel de maïzena en cacaopoeder erdoor zonder er te veel in te roeren. Vorm 4 à 6 grillige meringues (maak met de lepel een holling) op de bakplaat. Laat de meringues minimaal 4 uur drogen in de oven. Halveer het vanillestokje overlangs. Schil de peren, halveer ze, snijd het klokhuis eruit en besprenkel ze met citroensap. Breng de wijn met een flinke schep suiker en het vanillestokje tegen de kook aan. Leg de peren erin en laat ze zachtjes pocheren tot ze glazig en gaar zijn. Laat ze afkoelen in de wijn. Klop de slagroom met 2 flinke el suiker op. Snijd de chocolade fijn en verwarm het met een scheut melk tot het gesmolten is. Voeg meer melk toe als de saus te dik is. Droog de peren met keukenpapier. Schep op elke meringue wat slagroom, daarop een halve peer en daarover de lauwwarme chocoladesaus Tip: maak de meringues een dag van te voren en bewaar ze afgesloten.