- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis

abrikozentatin
met knoflook
ca. 60 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
Deeg:
80 g boter,
150 g bloem
2 el poedersuiker
snufje zout
1 eidooier
4 à 6 el ijskoud water
Vulling:
40 g boter
100 g suiker
ca. 12 mooie volle niet te rijpe abrikozen
2 tenen (verse)knoflook
extra nodig: tatin taartvorm (dichte, iets uitlopende bakvorm) ca. 20 cm.
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Snij de boter in blokjes en meng ze met de bloem, poedersuiker, zout en eidooier snel tot een deeg. Voeg tegelijk wat ijswater toe als het deeg te droog is. Pak het deeg in plasticfolie en laat het in de koekkast 10 min. rusten.
- Vet de vorm royaal in met de boter. Doe de suiker in de vorm en draai rond zodat alle boter bedekt is met suiker. Pel de knoflook en snij de tenen in dunne plakjes. Was de abrikozen. Droog ze af en halveer ze. Verwijder de pit en leg in elk holletje een plakje knoflook. Leg ze in twee lagen op elkaar met de holling (gevuld met knoflook) naar beneden in de suiker.
- Zet de vorm met abrikozen een paar minuten op hoog vuur en laat de suiker koken tot deze iets gaat kleuren. Rol het deeg uit ter grootte van de vorm en bedek de abrikozen ermee.
- Bak de taart ca. 40 min. in het midden van de oven gaar.
- Snij met een mesje de deegrand los van de vorm. Leg een snijplank op de taartvorm en een doek onder de vorm. Keer alles in 1 keer om zodat de taart gelost kan worden uit de vorm. Neem de vorm voorzichtig van de taart en serveer de taart in punten met geslagen room met wat suiker.
Je kunt de abrikozen ook vervangen door pruimen.