- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis

abrikozen met majoraan
uit de oven
ca. 20 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
12 abrikozen
150 g ricotta
100 g suiker
1 vanillestokje
1 el extra vergine olijfolie
1 klein bosje verse majoraan
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Verwarm de oven tot 200 °C. Halveer alle abrikozen en haal de pitten er uit. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg er met een mesje uit. Meng met de helft van de suiker.
- Doe een klein beetje olie in een ovenschaal en leg alle halve abrikozen er met de ‘pit-holte’ naar boven in. Roer de ricotta met de andere helft van de suiker en eventueel een beetje water tot een zachte massa. Vul de abrikozen hiermee.
- Snij de vanillestokjes in stukjes en druk deze in de ricotta. Bestrooi het geheel met de vanillesuiker. Zet 10 min. in de hete oven.
- Bestrooi met blaadjes majoraan. Serveer warm met een bolletje ijs.
Ook lekker om met perziken of nectarines te maken.