Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
75 ml water
50 ml Pinkyrose Dark Caramel Sea Salt
200 g kristalsuiker
6 eieren
300 g karnemelk
250 g bloem
2 tl bakpoeder
2 el suiker
½ tl zout
4 el roomboter
2 bananen
50 g pecannoten
0 0
Pancaketaart met banaan, pecannoten

Pancaketaart met banaan, pecannoten

en dark caramel sea salt siroop
Main
ca. 45 min
4
personen
8 plakken spek
4 hamburgers
4 eieren
8 sneden stevig brood
4 el mayonaise
75 g rucola
½ bakje tuinkers
0 0
Ontbijtburger met spek, rucola

Ontbijtburger met spek, rucola

tuinkers en gepocheerd ei
Brunch
ca. 20 min
4
personen
2 grote winterpenen
1 teentje knoflook
1 trosje honingtomaten
2 sjalotten
2 el extra vergine olijfolie
3 el sesamzaad
1 rode peper
1 tl komijnpoeder
zout en peper
0 0
WORTELSPREAD

WORTELSPREAD

ZOMERDIP
Main
ca. 40 min
4
personen
Voor de milkshake aardbei/banaan:
250 g aardbeien
1 banaan
150 g amandelen
400 ml water
2 dadels
1 vanillestokje
2 el honing

Voor de milkshake chocolade/banaan:
2 bananen
150 g amandelen
400 ml water
30 g raw chocolade
2 dadels
1 vanillestokje
2 el honing
0 0
MILKSHAKE

MILKSHAKE

AARDBEI/BANAAN & CHOCOLADE/BANAAN
Main
20 min. + 8 uur weken
2
personen
2 uien
3 tenen knoflook
2 paprika’s
3 el olijfolie om te bakken
1 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
500 ml tomatensaus
2 eieren
50 g feta
5 takjes koriander
zout en peper
0 0
EIEREN IN PITTIGE TOMATENSAUS MET FETA

EIEREN IN PITTIGE TOMATENSAUS MET FETA

SHAKSHUKA - LEKKER VOOR HET ONTBIJT, LUNCH OF DINER
Hoofdgerecht
ca. 40 min
2
personen
50 g freekeh (gebroken)
180 g regenboog wortel
125 g pecannoten
1 citroen
3 eieren
200 g kokosbloesem suiker
125 g bloem
5 g bakpoeder
125 ml zonnebloem olie
1 volle tl koekkruiden, of kaneel
topping:
1 el honing
200 g roomkaas
50 g pecannoten
extra nodig: rasp, 20 cm springvorm, ingevet met boter en bodem bekleed met bakpapier.
0 0
freekeh worteltaart

freekeh worteltaart

met roomkaas ‘icing’
Brunch
ca. 70 min.
12 a 16 stuks
personen
200 g geschilde aardappels
80 g bloem
1 ei
1 eidooier
1 dl melk
½ el boter + boter om te bakken
2 bananen
1 el suiker
8 plakjes pancetta of mager spek
ahornsiroop (ook wel esdoornsiroop genoemd)
zout
0 0
aardappel blintzes

aardappel blintzes

met banaan, pancetta en ahornsiroop
Brunch
ca. 20 min
4
personen
ca. 100 g mager ontbijtspek in plakjes
3 eieren
2 bananen
zout en peper
boter of olie om te bakken
2 tomaten
extra nodig: 2 koekenpannen
0 0
bananenomeletjes

bananenomeletjes

met spek en tomaat
Ontbijt
ca. 10 min
2
personen
500 g Chinese garnalen
4 stengels bleekselderij
100 g artisjokhartjes (op olie in pot)
2 geroosterde rode paprika (zelf geroosterd en gepeld, of in pot)
1 bosje verse dille
2 el mayonaise
1 el yoghurt
citroensap
zout en peper
0 0
'charleston' garnalensalade

'charleston' garnalensalade

met dille
Voorgerecht
ca. 30 min
4
personen
80 g pure chocolade
1 el boter
100 ml gecondenseerde melk (blikje)
2 el ongezoete kastanjepuree
handje walnoten
paar sneedjes brood
0 0
chocolade-kastanjepasta

chocolade-kastanjepasta

romiger
Brunch
ca. 10 min
2
personen
voor het beslag:
50 g geschaafde amandelen
7 eierdooiers
100 g suiker
4 eiwitten
50 g bloem
20 g aardappelzetmeel
voor de vulling:
limoncello (Italiaanse citroenlikeur)
1 pot (ca. 300 g) lemoncurd (of zelf maken)
375 ml slagroom
200 g mascarpone
80 g biologische suiker
ca. 80 g geschaafde amandelen
extra nodig:
keukenmachine
paletmes (plat mes om beslag mee uit te smeren)
mixer
1 bakplaat ca. 40 x 30 cm
bakpapier
0 0
citroen-rolcake

citroen-rolcake

met amandel
Desserts
ca. 45 min
12
personen
1 pak broodmix (De Zuidmolen)
250 g cranberries
2 el suiker
1 el aardappelzetmeel
0 0
Cranberrybrood

Cranberrybrood

Ontbijt
ca. 120 min
10
personen
80 g gekookte zuurkool
2 eieren
scheutje melk
1 el boter
4 sneden speltbrood
4 plakken belegen kaas
1 potje rabarber / appel jam
2 plakken boeren plaatham
0 0
french tosti met ham, kaas

french tosti met ham, kaas

en zuurkool
Lunch
ca. 10 min
2
personen
300 à 400 g sperziebonen/boterbonen
60 g walnoten
ca. 12 groene olijven
4 el extra vergine olijfolie
1 citroen
zout en peper
200 g haloumi kaas (Griekse kaas om te bakken)
2 el olijfolie om te bakken
extra nodig: fijne rasp
0 0
Frisse bonensalade

Frisse bonensalade

met haloumi en walnoten
Lunch
ca. 20 min
4
personen
½ voorgebakken broodje (bijv. pistoletje) of 3 el witbroodkruim
125 g witvis (bijv. schelvis)
125 g verse zalm
250 g Hollandse garnalen
1 ei (dooier en eiwit)
1 scheut room
½ rode peper
1 lente-ui
1 cm gemberwortel
1 limoen
zout
1 el sojasaus
8 plakjes diepvries bladerdeeg (ca. 12x12 cm)
1 el sesamzaad
zoute sojasaus om bij te serveren
extra nodig: keukenmachine, spuitzak, kwast, bakplaat en bakpapier
0 0
Garnalen saucijzenbroodjes

Garnalen saucijzenbroodjes

Ontbijt
ca. 60 min
8
personen
Voor de brandade:
500 g stokvis of verse kabeljauw
500 ml visbouillon
200 ml melk
2 teentjes knoflook
ca. 250 ml extra vergine olijfolie
citroensap
nootmuskaat
peper en zout
Voor de salade:
1 klein bosje bladpeterselie
200 g cherrytomaatjes
2 el kapperappeltjes
1 rode ui
olijfolie
1 Turks brood
0 0
brandade

brandade

met Turks brood
Brunch
ca. 25 min
4
personen
300 g wilde spinazie
30 g kikkererwtenmeel of gewone bloem
20 g bloem
1 ei
125 ml melk
1 takje rozemarijn
peper en zout
boter om in te bakken
2 tomaten
4 el gare kikkererwten (pot/blik)
125 g zachte geitenkaas
0 0
gevulde flensjes

gevulde flensjes

met geitenkaas, wilde spinazie en kikkererwten
Hoofdgerecht
ca. 30 min
2
personen
150 g bulgur
½ L water of (groente)bouillon
125 g bloemkool
½ venkelknol
4 el extra vergine olijfolie
citroensap
2 el granaatappelsiroop (Turkse winkel)
zout
zwarte peper
honing
4 el fijngesneden platte peterselie
2 el fijngesneden verse munt
70 g verse walnoten
½ granaatappel
0 0
herfstsalade met tabouleh

herfstsalade met tabouleh

bloemkool, venkel, granaatappel en walnoten
Voorgerecht
ca. 30 min
4
personen
200 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
snufje zout
2 dl melk
1 appel
handje rozijnen (geweld)
snuf kaneel
boter om in te bakken
kristalsuiker of poedersuiker
0 0
Dikkerdjes

Dikkerdjes

met appel en rozijnen
Brunch
ca. 10 min
9
personen