Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
  • Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
  • Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
  • Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 el olie
1 liter groentebouillon
2 bosjes waterkers
100 ml room
snufje zout
klontje boter
8 verse coquilles
gemalen chilipeper
extra: staafmixer
0 0
waterkerssoep

waterkerssoep

met gegrilde coquilles
Bijgerecht
ca. 20 min
4
personen
2 grote winterpenen
1 teentje knoflook
1 trosje honingtomaten
2 sjalotten
2 el extra vergine olijfolie
3 el sesamzaad
1 rode peper
1 tl komijnpoeder
zout en peper
0 0
WORTELSPREAD

WORTELSPREAD

ZOMERDIP
Main
ca. 40 min
4
personen
Voor het deeg:
1 el gist
200 g bloem
2 el suiker
½ tl bakpoeder
100 ml warm water
½ tl zout
1 el olie
Voor de vulling:
1 sjalot
2 tenen knoflook
½ cm verse gember
250 g H.O.H gehakt
2 bosuien
6 el Holy Black Bean hot sauce
Extra nodig:
Stoommand
0 0
Gestoomde broodjes (Bapao)

Gestoomde broodjes (Bapao)

met gehaktvulling
Bijgerecht
30 min. + ca. 3 uur rijzen
4
personen
1 winterpeen
1 prei
2 uien
½ knolselderij
2 selderijstelen
40 g boter
½ l witte wijn
10 l water
1 bos verse peterselie
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse tijm
4 kruidnagels
5 peperkorrels
2 st laurierblad
0 0
GROENTEBOUILLON MAKEN

GROENTEBOUILLON MAKEN

Thema Recepten
ca. 2,5 uur
4
personen
500 g tarwe volkorenmeel
1 zakje gist (7 g)
10 g zout
ca. 350 ml lauw water
0 0
'handmade' volkorenbrood

'handmade' volkorenbrood

Main
15 min + 2,5 uur rijzen en bakken
4
personen
500 g spruitjes
100 g spekjes
2 appelen
1 citroen
0 0
Geschaafde spruitjes

Geschaafde spruitjes

met spek en appel
Bijgerecht
ca. 15 min
4
personen
sap van 1 citroen
2 takjes munt
5 takjes peterselie – binnenkort verkrijgbaar van Hollandse bodem
2 takjes dille – binnenkort verkrijgbaar van Hollandse bodem
1 teen knoflook
150 ml extra vierge olijfolie
zout en peper
0 0
Groene kruiden saladedressing

Groene kruiden saladedressing

Bijgerecht
ca. 5 min
8
personen
Kebabjes
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 sjalot
500 g rundergehakt
50 g broodkruim
2 tl komijn
bosje platte peterselie
1 ei
½ tl zout
½ tl peper
Yoghurtkomkommerdip
250 g Griekse yoghurt
1 komkommer
1 teentje knoflook
sap halve citroen
zout en peper
0 0
Runderkebabjes

Runderkebabjes

met yoghurtkomkommerdip en platte peterselie
Bijgerecht
ca. 30 min
4
personen
½ liter water
½ liter natuurazijn (inmaken)
½ liter witte wijn
3 blaadjes laurier, 3 pimentkorrels, ½ eetlepel korianderzaad, ½ eetlepel venkelzaad, 2 gedroogde hete pepers, 1 pijpkaneel
25 gram zout
1 ui in dunne ringen
3 tenen knoflook in plakjes
1 el suiker
5 1
PICKLES

PICKLES

in de weckpot
Bijgerecht
ca. 10 min
2
personen
1 liter volle melk
1 liter karnemelk
sap van ½ citroen
1 el zout
Extra nodig:
kaasdoek
0 0
D.I.Y. RICOTTA

D.I.Y. RICOTTA

met een kaasdoek
Bijgerecht
ca. 2 uur
4
personen
750 g aardappel (geschild gewicht)
75 g bloem
1 ei
1 bos palmkool ca. 400 g
250 g cherrytomaatjes
1 el olijfolie om te bakken
zout en peper
Pittige oude kaas of Parmezaanse kaas
extra nodig: pureestamper, vork en schuimspaan
0 0
Gnochhi met palmkool

Gnochhi met palmkool

en tomaatjes
Bijgerecht
4
personen
75 g rucola
150 g burrata
10 honingtomaatjes
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
extra vergine olijfolie
0 0
Rappe rucolasla

Rappe rucolasla

met honingtomaatjes
Main
ca. 5 min
2
personen
½ citroen
500 ml groentebouillon
2 takjes tijm
2 blaadjes salie
2 blaadjes laurier
4 peperkorrels
2 kabeljauwfilets
0 0
VIS POCHEREN

VIS POCHEREN

Bijgerecht
ca. 15 min
4
personen
Voor de chapati:
300 g bloem
mspt zout
ca. 160 ml lauwwarm water
Voor de salade:
800 g kikkererwten
150 g spinazie
150 g feta
½ tl komijnpoeder
4 el citroensap
2 el olijfolie
zout en peper
0 0
GEVULDE CHAPATI MET KIKKERERWTEN

GEVULDE CHAPATI MET KIKKERERWTEN

Spinazie en feta
Bijgerecht
ca. 25 min
4
personen
365 kcal 23 g 26 g 5 g 9 g 8 g 0,7 g
500 g sjalotten
paar takjes verse rozemarijn en tijm
1 teen knoflook
500 g biologische (oranje) pompoen
300 g paddenstoelen
300 g (wilde) spinazie
6 plakjes bladerdeeg (12x12cm) ontdooid
bloem om deeg uit te rollen
1 ei
zout & peper
olijfolie om te bakken
extra nodig: keukenkwast, aluminiumfolie, bakpapier, ruime bakplaat, ovenschaal
0 0
‘Wellington’

‘Wellington’

Vegatarisch smullen
Main
4
personen
109 kcal 15 g 2 g 1 1 g 6 g
0 0
Puree

Puree

Bijgerecht
4
personen
1 prei, 1 bosui, 1 kropsla, 4 peultjes, 4 sugarsnaps, 4 groene aspergetips, 1 chioggia biet, 1 bimi, 1 avocado, in vieren gesneden, 2 bospenen, 2 mini-venkels, 1 koolrabi, 1 meiknol, 2 el doperwten, 2 el tuinbonen, 1 stengel bleekselderij, 1 limoen, geraspt, paar viooltjes, paar blaadjes red vein sorrel cress, ½ bos kervel, 100 ml sushi-azijn, 200 ml olijfolie, zout en peper, naar smaak
0 0
westlandse groentesalade

westlandse groentesalade

uit Niven s eigen buurt
Bijgerecht
ca. 30 min
4
personen
8 citroenen
stukje gember van 1 cm
125 ml kraanwater
3 el honing
1 fles marie stella maris, bruisend
1 bosje citroenmelisse
0 0
Citroen Mocktail

Citroen Mocktail

van citroenmelisse
Bijgerecht
ca. 10 min
4
personen
1 rode kool (van ca. 1 kg)
400 ml water
2 eetlepels rode wijn azijn
1 glas rode wijn
1 kleine ui
3 kruidnagels
2 laurierblad
6 jeneverbessen
1 kaneelstokje
1 tl zout
1 tl peper
handje witte rijst
2 appels
1 el vijgenjam
0 0
Klassiek gekookte rode kool

Klassiek gekookte rode kool

Bijgerecht
ca. 60 min
4
personen