Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 el olie
1 liter groentebouillon
2 bosjes waterkers
100 ml room
snufje zout
klontje boter
8 verse coquilles
gemalen chilipeper
extra: staafmixer
0 0
waterkerssoep

waterkerssoep

met gegrilde coquilles
Bijgerecht
ca. 20 min
4
personen
2 grote winterpenen
1 teentje knoflook
1 trosje honingtomaten
2 sjalotten
2 el extra vergine olijfolie
3 el sesamzaad
1 rode peper
1 tl komijnpoeder
zout en peper
0 0
WORTELSPREAD

WORTELSPREAD

ZOMERDIP
Main
ca. 40 min
4
personen
Voor het deeg:
1 el gist
200 g bloem
2 el suiker
½ tl bakpoeder
100 ml warm water
½ tl zout
1 el olie
Voor de vulling:
1 sjalot
2 tenen knoflook
½ cm verse gember
250 g H.O.H gehakt
2 bosuien
6 el Holy Black Bean hot sauce
Extra nodig:
Stoommand
0 0
Gestoomde broodjes (Bapao)

Gestoomde broodjes (Bapao)

met gehaktvulling
Bijgerecht
30 min. + ca. 3 uur rijzen
4
personen
1 winterpeen
1 prei
2 uien
½ knolselderij
2 selderijstelen
40 g boter
½ l witte wijn
10 l water
1 bos verse peterselie
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse tijm
4 kruidnagels
5 peperkorrels
2 st laurierblad
0 0
GROENTEBOUILLON MAKEN

GROENTEBOUILLON MAKEN

Thema Recepten
ca. 2,5 uur
4
personen
500 g tarwe volkorenmeel
1 zakje gist (7 g)
10 g zout
ca. 350 ml lauw water
0 0
'handmade' volkorenbrood

'handmade' volkorenbrood

Main
15 min + 2,5 uur rijzen en bakken
4
personen
Kebabjes
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 sjalot
500 g rundergehakt
50 g broodkruim
2 tl komijn
bosje platte peterselie
1 ei
½ tl zout
½ tl peper
Yoghurtkomkommerdip
250 g Griekse yoghurt
1 komkommer
1 teentje knoflook
sap halve citroen
zout en peper
0 0
Runderkebabjes

Runderkebabjes

met yoghurtkomkommerdip en platte peterselie
Bijgerecht
ca. 30 min
4
personen
½ liter water
½ liter natuurazijn (inmaken)
½ liter witte wijn
3 blaadjes laurier, 3 pimentkorrels, ½ eetlepel korianderzaad, ½ eetlepel venkelzaad, 2 gedroogde hete pepers, 1 pijpkaneel
25 gram zout
1 ui in dunne ringen
3 tenen knoflook in plakjes
1 el suiker
5 1
PICKLES

PICKLES

in de weckpot
Bijgerecht
ca. 10 min
2
personen
1 liter volle melk
1 liter karnemelk
sap van ½ citroen
1 el zout
Extra nodig:
kaasdoek
0 0
D.I.Y. RICOTTA

D.I.Y. RICOTTA

met een kaasdoek
Bijgerecht
ca. 2 uur
4
personen
75 g rucola
150 g burrata
10 honingtomaatjes
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
extra vergine olijfolie
0 0
Rappe rucolasla

Rappe rucolasla

met honingtomaatjes
Main
ca. 5 min
2
personen
½ citroen
500 ml groentebouillon
2 takjes tijm
2 blaadjes salie
2 blaadjes laurier
4 peperkorrels
2 kabeljauwfilets
0 0
VIS POCHEREN

VIS POCHEREN

Bijgerecht
ca. 15 min
4
personen
Voor de chapati:
300 g bloem
mspt zout
ca. 160 ml lauwwarm water
Voor de salade:
800 g kikkererwten
150 g spinazie
150 g feta
½ tl komijnpoeder
4 el citroensap
2 el olijfolie
zout en peper
0 0
GEVULDE CHAPATI MET KIKKERERWTEN

GEVULDE CHAPATI MET KIKKERERWTEN

Spinazie en feta
Bijgerecht
ca. 25 min
4
personen
365 kcal 23 g 26 g 5 g 9 g 8 g 0,7 g
500 g sjalotten
paar takjes verse rozemarijn en tijm
1 teen knoflook
500 g biologische (oranje) pompoen
300 g paddenstoelen
300 g (wilde) spinazie
6 plakjes bladerdeeg (12x12cm) ontdooid
bloem om deeg uit te rollen
1 ei
zout & peper
olijfolie om te bakken
extra nodig: keukenkwast, aluminiumfolie, bakpapier, ruime bakplaat, ovenschaal
0 0
‘Wellington’

‘Wellington’

Vegatarisch smullen
Main
4
personen
8 citroenen
stukje gember van 1 cm
125 ml kraanwater
3 el honing
1 fles marie stella maris, bruisend
1 bosje citroenmelisse
0 0
Citroen Mocktail

Citroen Mocktail

van citroenmelisse
Bijgerecht
ca. 10 min
4
personen
1 rode kool (van ca. 1 kg)
400 ml water
2 eetlepels rode wijn azijn
1 glas rode wijn
1 kleine ui
3 kruidnagels
2 laurierblad
6 jeneverbessen
1 kaneelstokje
1 tl zout
1 tl peper
handje witte rijst
2 appels
1 el vijgenjam
0 0
Klassiek gekookte rode kool

Klassiek gekookte rode kool

Bijgerecht
ca. 60 min
4
personen
1 spitskool
100 g boter
1 sinaasappel
3 el extra vergine olijfolie
zout en peper
3 tenen zwarte knoflook
5 1
spitskool

spitskool

met zwarte knoflook
Bijgerecht
ca. 60 min
2
personen
1 rode kool
1 tl peperkorrels
0,5 tl komijnpoeder
0,5 tl korianderpoeder
1 tl venkelzaad
1,5 tl zeezout
16 4
Zelf rode kool fermenteren

Zelf rode kool fermenteren

Bijgerecht
20 minuten + 1 week fermenteren
1
personen
500 g bladgroente, bijvoorbeeld spinazie, kervel, en/of zuring
40 g roomboter + extra om in te vetten
200 g verse (geiten-)kaas
kaneel naar smaak
8 eieren losgeklopt
zout en peper
Extra nodig: hoge taartvorm 26 cm
0 0
Groene toerte

Groene toerte

Bijgerecht
ca. 30 min
4
personen
750 g rabarber
20 g kokosbloesemsuiker
125 ml water
250 g aardbeien
0 0
Rabarber-aardbeimoes

Rabarber-aardbeimoes

met kokosbloesemsuiker
Main
ca. 15 min
10
personen
1 kg appels
1 citroen rasp + sap
100 ml water
1 el kokosbloesemsuiker
1 tl gemalen kaneel
0 0
ZTRDG's Appelcompote

ZTRDG's Appelcompote

Knettervers van Elstars
Main
ca. 15 min
6
personen
2 rode uien
500 g groene asperges

Voor de gremolata:
1 el sinaasappelschil
1 el citroenschil
2 teentjes knoflook
4 takjes tijm - binnenkort verkrijgbaar van Hollandse bodem
4 takjes kervel
zout en peper
0 0
GROENE ASPERGESPIESJES

GROENE ASPERGESPIESJES

MET RODE UI EN SINAASAPPEL/KERVEL GREMOLATA
Main
ca. 20 min
4
personen