- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Bijgerecht /
- gevulde witlof

gevulde witlof
uit de oven
ca. 20 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
4 flinke stronken witlof
½ citroen
2 el olijfolie om in te bakken
1 sjalotje
400 - 500 g gemengde paddenstoelen of champignons
100 ml droge witte wijn
200 ml (kook)room
4 takjes tijm
snufje zout en peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kern vanuit de onderkant uit de witlofstronken. Kook de stronken in kokend water met zout en citroensap in ca 15 minuten goed gaar. Laat ze als ze gaar zijn goed uitlekken en afkoelen.
Hak de tijm fijn. Was de paddenstoelen. Laat ze goed uitlekken, dep ze droog en snijd ze grof. Snipper het sjalotje. Fruit het sjalotje glazig in de olie en roerbak de paddenstoelen met de tijm een paar minuten mee. Blus af met de wijn en laat het mengsel inkoken tot het vocht bijna weg is. Voeg de room toe en laat het mengsel inkoken tot saus. Halveer de gare witlofstronken. Verdeel ze in een met olie ingevette ovenschaal en vul elke helft met de paddenstoelensaus. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven.