Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
gepofte sjalotten met paddenstoelen

gepofte sjalotten met paddenstoelen

Een heerlijk herfst recept

ca. 75 min
4
personen

Lekker met alle soorten wild of rundvlees. 

Ook Lekker (met)

1 kg varkensschouder aan grote stukken
150 ml tomatenketchup
100 ml witte wijnazijn
100 ml kippenbouillon
50 g lichte basterdsuiker
1 el fijne Franse mosterd
1 el worcestersaus
1 tl chilipoeder
1 tl verse fijngehakte of gedroogde tijm
1 ui
1 el olie
2 bollen knoflook
paar takjes verse tijm of rozemarijn
1 rond brood of 6 broodjes
0 0
‘pulled pork’ sandwich

‘pulled pork’ sandwich

met gepofte knoflook
Lunch
Ca. 15 min. + ca. 4 uur stooftijd
6
personen
4 mooie gelijke herten of ree biefstukken à 125 g
1 sjalotje
ca. 75 g koude roomboter
375 ml rode wijn (b.v. een goede Bourgogne)
1 pot wild fond (ca. 400 ml)
zout en peper
evt. maizena
0 0
hertenbiefstuk met rode wijn jus

hertenbiefstuk met rode wijn jus

met gepofte sjalotten en paddenstoelen
Hoofdgerecht
ca. 30 min
4
personen
1 bol knoflook
ca. 75 ml extra vergine olijfolie + olie om te bakken
1 ui
1 friszure appel (Elstar)
300 g aardpeer (geschild gewicht)
300 g pastinaak (geschild gewicht)
½ tl gedroogde tijm
½ glas droge witte wijn
1 L groentebouillon (van een blokje)
3 takjes platte peterselie
4 el room
geroosterde gehakte hazelnoten en -pompoenpitten
zout & peper
extra nodig: aluminiumfolie, staafmixer of keukenmachine
0 0
aardpeer-pastinaaksoep

aardpeer-pastinaaksoep

met gepofte knoflook-peterselie olie
Voorgerecht
ca. 45 min
4
personen

Recent bekeken