- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Thema Recepten /
- Gehaktballetjes

Gehaktballetjes
met knolselderij, spruitjes en paddenstoelen
ca. 40 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
500 g knolselderij
200 g spruitjes
300 g gemengde paddestoelen
1 sjalot
2 sneden witbrood zonder korsten
scheut melk
500 g half-om-half gehakt
1 ei
1 teentje knoflook
olijfolie om mee te bakken
100 ml runderbouillon
zout en peper
Extra nodig: ruime braadslede
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Verwarm de oven voor op 190 °C. en zet een pan met ruim water op. Schil de knolselderij en snijd hem in gelijke stukken. Maak de paddenstoelen schoon en halveer de grote. Maak de spruitjes schoon. Snipper het sjalotje. Laat het brood in de melk weken tot het uit elkaar valt.
- Maak het gehakt aan met het ei, geweekt brood en sjalot. Breng op smaak met zout en peper en rol er balletjes van.
- Hak de knoflook fijn. Kook de spruitjes ca. 5 min in ruim kokend water. Bak de knolselderij in ca. 8 minuten in de olie tot ze licht kleuren en net gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en schep ze samen met de spruitjes in de braadslede.
- Bak de paddenstoelen kort met de knoflook en wat olie en schep ze bij de knolselderij. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en leg ze tussen de knolselderij, spruitjes en paddenstoelen.
- Breng de bouillon in de koekenpan aan de kook, roer de aanbaksels los en voeg toe. Zet ca. 20 minuten in de oven.