- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Bijgerecht /
- geglaceerde worteltjes

geglaceerde worteltjes
met honing en tijm
ca. 15 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
1 grote bos worteltjes
5 takjes verse tijm
1 verse Spaanse peper
1 el honing
2 el extra vergine olijfolie
zout
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
Schil de worteltjes met een dunschiller. Haal de blaadjes van de tijm. Snij de peper in kleine stukjes en gooi de pitjes weg. Doe de honing, olie, peper, een kopje water en wat zout in een lage pan en breng met de worteltjes aan de kook. Laat zachtjes koken zodat het water verdampt en het koken overgaat in stoven en daarna in zachtjes fruiten. Als het goed is zijn de worteltjes nu gaar en bedekt met een geurig zoetig laagje. Lekker bij een varkens- of lamskarbonaadje.