- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Bijgerecht /
- aardappelroomsoep

aardappelroomsoep
met knoflookolie
ca. 35 min
Wil je dit recept bestellen? Helaas dat kan nog niet. We kiezen namelijk voor vers aanbod van de mooiste boeren, telers en bakkers. Zó volgen we de seizoenen.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Uiteraard kan je wel een aantal ingrediënten voor dit recept vinden op ons Marktplein.
Recept ingrediënten Print
1 kg kruimige aardappels (doré)
1 pot kalfsfond (ca 400 ml)
250 ml slagroom
4 teentjes knoflook
1 dl olijfolie
extra: staafmixer
snufje zout en peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Snipper het uitje en fruit het in een ruime kookpan in de olie glazig. Voeg de aardappels (in stukken) met de fond en 8 dl water toe. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
- Voeg de room toe, breng weer aan de kook en pureer het met de staafmixer tot een licht schuimige soep. Voeg meer fond toe als de soep te dik is. Breng indien gewenst de soep hoger op smaak met peper en zout.
- Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie op laag vuur en bak de knoflook licht bruin. Laat ze niet te bruin worden want dan wordt de smaak bitter. Schep de knoflook uit de pan op keukenpapier om uit te lekken.
- Schep de soep in borden of kommen. Druppel er wat knoflookolie over en kruimel er de gebakken knoflook over.
Lekker met zuurdesembrood.