Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
Aardappel-witlof salade

Aardappel-witlof salade

met gerookte zalm

ca. 25 min
4
personen

De nieuwe haring wordt altijd met veel bombarie gepresenteerd. De nieuwe aardappel valt over het algemeen een stuk minder eer ten deel. Best gek. Daarom breken we bij deze graag een lans voor deze andere Hollandse Nieuwe.

Nieuwe aardappelen worden geoogst als ze nog niet helemaal uitgegroeid zijn. Daarom hebben ze een lekkere dunne schil en zijn ze uitermate geschikt voor direct gebruik. In bijvoorbeeld een aardappel-witlof salade. Heerlijk in de mix met het bittere van de witlof, friszure appel en gerookte zalm. Ongeëvenaard als bijgerechtje of lunch.

Ook Lekker (met)

400 g nieuwe krieltjes
1 grote avocado
1 citroen
2 el frisse extra vergine olijfolie
1 doosje sterre kers
1 grote wortel
1 pastinaak
scheutje olie om te frituren
0,2 g saffraan
1 eigeel
3 el zonnebloemolie
snufje zout en peper
0 0
salade krieltjes

salade krieltjes

en groentechips
Voorgerecht
ca. 30 min
4
personen
75 g veldsla (ook wel ezelsoren genoemd, later in de groei geplukt)
500 g aardappels
2 eieren (biologisch)
1 el grove mosterd
1 el citroenmayonaise (Franse)
6 sprietjes bieslook
½ handappel (Jonagold)
150 g Hollandse garnalen
versgemalen zwarte peper
scheut olijfolie om in te bakken
0 0
aardappelsalade

aardappelsalade

met Hollandse garnalen
Lunch
ca. 20 min
2
personen
400 g nieuwe aardappeltjes
1 klein rood uitje
klein bosje dille
1 dikke venkelknol
een beetje olie
2 filets van zeebaars
venkelzaad en peper
sherry-azijn
3 el lekkere grassige olijfolie
citroen
0 0
nieuwe aardappelsalade

nieuwe aardappelsalade

met zeebaars en venkel
Hoofdgerecht
ca. 20 min
2
personen

Recent bekeken