Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.
200 g bloem + extra voor bestuiven
6 gr droge gist
150 ml handwarm water
1 tl zout
6 witte asperges
2 el extra vergine olijfolie
90 g ontbijtspek
6 eieren
50 g geraspte kaas
bosje bieslook
0 0
Aspergepizza met ei en ontbijtspek

Aspergepizza met ei en ontbijtspek

Een ontbijtje waar je u tegen zegt
Ontbijt
ca. 20 min + 45 min. rijzen
6
personen
500 g asperges
2 sjalotten
30 g boter
1 kruimige aardappel (bijv. Frieslander)
1 l aspergekookvocht (blijft over na het koken van de asperges)
200 ml slagroom
1 eigeel
2 el herder crunch
eventueel: veldsla of rucola
zout en peper
0 0
ASPERGEVELOUTÉ

ASPERGEVELOUTÉ

ROMIGE ASPERGESOEP MET HERDER CRUNCH
Thema Recepten
ca. 30 min
4
personen
1,5 kg asperges
1 tl zout
1 tl suiker
1 tl foelie
klein bosje verse salie (binnenkort verkrijgbaar van Hollandse bodem)
100 à 200 ml olie om mee te bakken
4 eieren
8 plakken herderham
stukje harde kaas (bijv. Remeker)
100 g roomboter
0 0
Asperges met gebakken herderham

Asperges met gebakken herderham

en ei, salie en kaas
Thema Recepten
ca. 30 min
4
personen
1 rookworst
1 Spaanse peper
1 bosui
¼ rode kool
1 el olijfolie
4 witte ciabatta’s
handje spinazie
0 0
broodje rookworst

broodje rookworst

met hete rode kool
Lunch
ca. 25 min
4
personen
Voor het beslag:
1 sjalot
1 teen knoflook
2 el extra vergine olijfolie
150 g spinazie
4 takjes peterselie
4 takjes basilicum
250 g bloem
9 g gist
250 ml lauwe melk
1 ei
peper en zout naar smaak
boter om in te bakken
Voor de chips:
½ pompoen
2 el extra vergine olijfolie
zout naar smaak
0 0
groene pannenkoeken

groene pannenkoeken

met pompoenchips
Lunch
ca. 30 min
4
personen
½ zakje gedroogde gist (4,5 gr)
ca. 150 ml lauw water
250 g tarwebloem
2 st varkenssaucijsjes
350 ml tomatensaus
1 el gedroogde oregano
1 bol mozzarella
150 g blauwe kaas
Potje half gedroogde tomaatjes
2 tl extra vergine olijfolie
2 el gedroogde oregano
zout en peper
0 0
Homemade pizza met worstjes en mozzarella

Homemade pizza met worstjes en mozzarella

En zelfgemaakt deeg
Hoofdgerecht
ca. 5 min. (deeg) + 2 uur wachttijd voor rijzen + 15 min. bakken
2
personen
250 ml kokosmelk
150 ml water
100 gram basmati rijst (wit) ™1 el suiker
2 appels
1 citroen
2 el boter
1 tl kaneel
2 el honing
1 potje Redlove appelmoes ™50 g
kokossnippers
0 0
Rijstebrij

Rijstebrij

met appelschijfjes, rode appelmoes en kokos
Desserts
ca. 30 min
2
personen
250 g eiertagliatelle van De Lankerenhof
1 teen knoflook
1 bos peterselie
4 ansjovisfilets
1 el kappertjes
50 ml olijfolie
zout en peper
scheutje azijn
2 eieren
190 g gegrilde artisjokharten van GreenAge
50 g Parmezaanse kaas
0 0
Tagliatelle

Tagliatelle

met artisjokharten, kappertjes, ansjovis en gepocheerd ei
Hoofdgerecht
ca. 25 min
2
personen
2 eieren
200 ml melk
1⁄2 tl gemalen kardemom ™
1⁄4 tl gemalen kaneel
merg van 1⁄2 vanillestokje
1 el honing
2 el roomboter
4 dikke sneetjes witbrood (bijv. Puur Veluws wit) ™
100 ml volle kwark
4 el aardbeien-rozenjam van De Mariënwaerdt
1 el pistachenoten (ongezouten)
Evt. onbespoten rozen-blaadjes
0 0
French toast

French toast

met aardbeien- rozenjam, kwark, honing en pistache- noten
Ontbijt
ca. 15 min
2
personen
Voor het flatbread: ™
200 g tarwebloem ™
6 g bakpoeder ™
150 g yoghurt ™
ca. 3 el water ™snufje zout
Voor de topping:
200 g boerenkoolblad
™25 g walnoten
1 rookworst
50 g geraspte Beemster belegen
1 teentje knoflook
100 ml olijfolie
zout en peper
1 zakje Oloves olijven, chili & oregano
extra:
deegroller
0 0
Flatbread

Flatbread

met boerenkool- pesto, rookworst en groene olijven
Borrel en Snack
ca. 30 min
2
personen
1 stengel bleekselderij
1 wortel
1 ui
1 teen knoflook
4 hazenboutjes
4 el olijfolie
1 glas rode wijn
1 pot runderfond
4 takjes verse tijm
½ reep pure raw chocolade
200 g polenta
150 g verse cranberries
3 preien
1 el boter
0 0
Gestoofde hazenboutjes in chocoladejus

Gestoofde hazenboutjes in chocoladejus

polenta koekjes, cranberries en prei
Hoofdgerecht
1 uur en 45 min. (incl. stooftijd)
4
personen
1 ui
1 rode paprika
1 teen knoflook
2 x (200 g) schouder karbonade
zout en peper
3 el olijfolie
1 el oregano gedroogd
1 blikje gepelde tomaten
1 el kappertjes
¼ bosje verse peterselie
1 x (250 g) schelpjes pasta
0 0
Schouderkarbonade met paprika

Schouderkarbonade met paprika

kappertjes en tomaat
Hoofdgerecht
ca. 50 min
2
personen
1 kilo runderlappen
1 tl peper
2 el bloem
2 el gehaktbrood mosterd
1 el olijfolie
1 el boter
1 flesje bier IPA Lowlander
1 pot runderbouillon (400 ml)
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
0 0
Runderstoof

Runderstoof

Met bier, mosterd
Hoofdgerecht
ca. 10 min. + ca. 90 min. stoven
4
personen
1 rode peper
1 cm verse gember
½ winterpeen
neutrale olie om in te bakken
1 groenten of kip bouillon blokje
1 blik kokosmelk
½ broccoli
100 g paddenstoelen
limoen
1 eitje
zilvervlies rijstnoedels of Udon noedels
koriander
bos-ui
sojasaus en chilivlokken naar smaak
0 0
Hete noedels

Hete noedels

met knapperige groenten
Hoofdgerecht
ca. 15 min
2
personen
Voor het deeg:
1 el gist
200 g bloem
2 el suiker
½ tl bakpoeder
100 ml warm water
½ tl zout
1 el olie
Voor de vulling:
1 sjalot
2 tenen knoflook
½ cm verse gember
250 g H.O.H gehakt
2 bosuien
6 el Holy Black Bean hot sauce
Extra nodig:
Stoommand
0 0
Gestoomde broodjes (Bapao)

Gestoomde broodjes (Bapao)

met gehaktvulling
Bijgerecht
30 min. + ca. 3 uur rijzen
4
personen
2 flesjes Monicker Moker (of een Bockbier) 330 cl
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 sinaasappel
1 citroen
125 g kokosbloesemsuiker (of Dark Muscovado suiker of bruine basterd suiker)
1 ei
50 ml rum
0 0
ztrdgs zopie

ztrdgs zopie

authentiek recept
Borrel en Snack
ca. 30 min
2
personen
100 g boter
20 g pindakaas
50 g suiker
50 g pecannoten
50 gr fudge
130 g bloem + extra om het werkblad te bestuiven
snufje zout
extra nodig:
Bakplaat
Bakpapier
Plasticfolie
Deegroller
Steekring
0 0
shortbread cookies

shortbread cookies

met fudge, pindakaas en pecannoten
Borrel en Snack
ca. 60 min
4
personen
ROYALE MIX ™
2 uien
™1 el + 75 g roomboter
50 g cheddar van Joseph Heler
1 rode peper
300 g Royale Scone mix van Plain Good
250 ml slagroom
1 el garam masala (specerijenmix)
zout en peper
2 el roomboter
2 gesnipperde bosuitjes bij het serveren
0 0
hartige scones met cheddar

hartige scones met cheddar

gekaramelliseerde ui en een indiase touch
Borrel en Snack
ca. 20 min. (plus 15 min. bakken en 10 min. afkoelen)
8
personen
2 sinaasappelen
1 flesje Brandstof sap biet/ venkel
stuk verse gember
extra nodig
™Satéprikker
1 flesje Ginger beer
0 0
ginger beer

ginger beer

bieten/venkel cocktail
Borrel en Snack
ca. 10 min
2
personen
1,25 kilo runderriblappen
1,5 el bloem
100 g spekjes
2 witte uien
2 stengels bleekselderij
1 winterpeen
70 g tomatenpuree
1 el bruine suiker
4 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 L rode wijn
1 runderbouillonblokje
1 pot zilveruitjes
400 g kastanje champignons
bosje platte peterselie
Olijfolie om in te bakken
Roomboter
Zout en peper
0 0
Boeuf Bourguignon met wortel

Boeuf Bourguignon met wortel

en uitjes
Hoofdgerecht
15 min. (+ 2 uur stoven)
4
personen
300 a 400 g andijvie
500 g aardappelen (Frieslander)
300 g winterpeen
100 g spekblokjes
100 ml melk
50 g boter
zout en peper
1 tl nootmuskaat
0 0
wortel-rauwe andijviestamppot

wortel-rauwe andijviestamppot

met spekjes
Hoofdgerecht
ca. 30 min
2
personen
1 ui
400 g spekjes
700 g aardappelen
500 g zuurkool
2 elstar appeltjes
2 el grove mosterd
scheutje melk
enkele takjes peterselie
zout en peper
0 0
zuurkoolstamppot

zuurkoolstamppot

met mosterd-appeltjes
Hoofdgerecht
ca. 25 min
4
personen
ca. 1 kg biologische rode bieten (ca. 5 stuks middelgroot)
1 kg kruimige aardappel (ongeschild gewicht)
1 à 2 el boter of 4 el olijfolie
zout en peper
2 stevige zachtzure Hollandse handappels
1 kleine el honing of ahornsiroop
1 bakje kiemgroenten (b.v. alfalfa en broccoli kiemen)
1 beker biologische geitenkwark of hangop
5 1
bietenstamppot

bietenstamppot

met appeltjes, kiemgroenten en hangop
Hoofdgerecht
ca. 70 min
4
personen
2 paksoi
1 teentje knoflook
stukje gember van ca. 1 cm
1 tl sesamolie
2 el sojasaus
sap van 1 citroen
1 tl suiker
2 el sesamzaadjes
225 g paddenstoelen seizoensmix
2 el extra vergine olijfolie
0 0
GEGRILDE PAKSOI SALADE MET PADDENSTOELEN

GEGRILDE PAKSOI SALADE MET PADDENSTOELEN

MET SESAM, KNOFLOOK EN GEMBER DRESSING
Bijgerecht
ca. 25 min
4
personen
Dubbelsap, Verhage, 750 ml
Zade Desembrood Desemenzo, 450g
Appels, Smits
Sinaasappels, Familie Azahar
Dommelaartje (worst), Ad Reinders, 90g
Hazelnootpasta, Jan Klaver, 375g
Vijgenjam, Vink, 60g
Frambozenjam, Vink, 60g
Vrije uitloopeieren, Salomons, 10 stuks
Pindakaas, Zeemansboter, 250g
0 0
Ontbijt pakket ZTRDG

Ontbijt pakket ZTRDG

alles voor de luie ochtend
Ontbijt
ca. 20 min
2
personen
250 g pompoen (of wat er overblijft)
4 wortelen (of wat er overblijft)
5 el olijfolie extra vergine
300 g Franse linzen
½ citroen
2 tenen knoflook
4 takjes tijm
8 eieren
50 ml slagroom
Parmezaanse kaas
zout en peper
2 uien (of wat overgebleven is)
5 st Mariejetjes
handje hazelnoten
overig:
Bakplaat
Bakpapier
0 0
pompoenfrittata

pompoenfrittata

met linzensalade en gegrilde wortelen
Hoofdgerecht
ca. 45 min
4
personen
50 g hennepzaad
50 g chiazaad
50 g gemixte zaden en pitten (bijv. zonnebloempitten en pompoenpitten)
75 ml water
1 tl zout
100 g verse geitenkaas
30 g raathoning
4 takjes tijm
Extra benodigdheden:
Bakpapier
Deegroller
0 0
hennepzaad crackers

hennepzaad crackers

met verse geitenkaas en raathoning
Ontbijt
ca. 60 min
4
personen
1 spitskool
100 g boter
1 sinaasappel
3 el extra vergine olijfolie
zout en peper
3 tenen zwarte knoflook
5 1
spitskool

spitskool

met zwarte knoflook
Bijgerecht
ca. 60 min
2
personen
Voor de vulling:
1 rode biet
3 el avocado-olie
75 g oude kaas
50 g geitenkaas
4 takjes basilicum
2 takjes tijm
Voor de pasta:
50 g durum tarwebloem
50 g tarwebloem
½ tl zout
1 groot ei
½ tl extra vergine olijfolie
Garnering:
2 el avocado-olie
25 g oude kaas
2 takjes basilicum
extra benodigdheden:
Pastamachine
Raviolisteker
0 0
ravioli

ravioli

met avocado-olie en oude kaas
Voorgerecht
ca. 40 min
2
personen
400 g sperziebonen
300 g jasmijnrijst
250 g cherrytomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 zakje gele curry
400 ml kokosmelk
200 g kikkererwten uit blik
2 takjes koriander
zout en peper
0 0
vegetarische gele curry

vegetarische gele curry

met kikkererwten
Hoofdgerecht
ca. 35 min
2
personen
100 g bulgur
250 g boerenkool
250 g gekruid h.o.h gehakt
1 ei
1 ui
1 teen knoflook
gemalen komijn
40 g rozijnen
25 g paneermeel
scheut melk
olie
zout en peper
0 0
bulgur met boerenkool

bulgur met boerenkool

en gehaktballetjes
Hoofdgerecht
ca. 35 min
2
personen
150 g parelgerst
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
2 tenen knoflook
2 x 160 g kabeljauw
2 takjes verse tijm
zout en peper
4 el olijfolie
0 0
Gebakken kabeljauw

Gebakken kabeljauw

Met parelgort
Hoofdgerecht
ca. 35 min
2
personen
1 bakje tapenade (tomaat, ui, kappertjes)
2 pizzabodems
½ aubergine
ca. 6 plakken Brabantse plaatham
ca. 30 g rucola
8 Mariejetjes
Amandel
olijfolie extra vergine
0 0
Bloemkoolpizza de luxe

Bloemkoolpizza de luxe

Met aubergine, plaatham en Mariejetjes
Hoofdgerecht
ca. 20 min
2
personen
1 cm gember
1 rode peper
½ rode ui
2 st schouderkarbonade
3 el sojasaus (zout)
200 g basmatirijst
200 g spruitjes
3 el olijfolie om te bakken
0 0
pittige spruitjes met karbonade

pittige spruitjes met karbonade

en witte rijst
Hoofdgerecht
ca. 30 min
2
personen
Voor het deeg:
200 g durum tarwebloem
2 grote eieren
1 tl olijfolie
1/2 tl zout
Voor de vulling:
25 g blanke hazelnoten
1 sjalot
1 teen knoflook
100 g knolselderij
150 g zachte geitenkaas
15 g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 mspt nootmuskaat
75 g roomboter
7,5 g salie (half zakje)
zout en peper
Extra nodig: pastamachine, ronde ravioli steker
0 0
Gevulde deegkussentjes

Gevulde deegkussentjes

met salieboter
Voorgerecht
ca. 40 min
4
personen
1 rode ui
1 knoflook
1 rode paprika
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
1 blikje gepelde tomaten
150 g zwarte bonen uit blikt
1 st lollo bionda
1 avocado
1 citroen
6 maistortilla’s
zout en peper
0 0
Chilli Sin Carne

Chilli Sin Carne

met maïstortilla’s
Hoofdgerecht
ca. 50 min
2
personen
500 g aardappelen
1 prei
300 g spinazie
1 teen knoflook
2 el olijfolie
Scholfilet 2 x 160 g
½ citroen
125 ml crème fraîche
50 g paneermeel
zout en peper
extra nodig:
rasp
0 0
scholfilet-aardappel-spinazie-prei ‘bake’

scholfilet-aardappel-spinazie-prei ‘bake’

Hoofdgerecht
ca. 45 min
2
personen
500 g bladgroente, bijvoorbeeld spinazie, kervel, en/of zuring
40 g roomboter + extra om in te vetten
200 g verse (geiten-)kaas
kaneel naar smaak
8 eieren losgeklopt
zout en peper
Extra nodig: hoge taartvorm 26 cm
0 0
Groene toerte

Groene toerte

Bijgerecht
ca. 30 min
4
personen
200 g zoete aardappel, geschild
2 tl delicious. earl grey thee
zout
400 g dikke kabeljauwfilet, héél vers
1/2 komkommer
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
3 takjes koriander, blaadjes ter garnering, steeltjes vo
sap van 4 limoenen
2 tenen knoflook, geplet
1 chilipeper, in dunne ringen
1 el koriandersteeltjes, heel fijngehakt
3 cm verse gember, in dunne lucifers
0 0
kabeljauwceviche

kabeljauwceviche

met zoete aardappel en earl grey
Voorgerecht
ca. 30 min
4
personen