Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.

Raapstelen

  • raapsteeltjes
  • lentegroente
  • raapstelen

Jonge sla wordt door de meeste mensen gezien als lentebode bij uitstek. Spinazie idem dito. Maar raapsteeltjes? We waren er jarenlang niet in geïnteresseerd, terwijl het de mooiste, teerste, misschien wel lekkerste lentegroente is.

Er zijn nu zelfs supermarkten die raapsteeltjes verkopen. Geseald, in zakjes, met langhoudbaarheidsgas erbij. Die raapsteeltjes smaken niet naar lente. Die smaken naar lang-onderweg en naar supermarkt.

Raapsteeltjes halen we op de markt of bij een lieve, betrouwbare groenteboer met hart voor de zaak. Daar zijn de raapsteeltjes kraakvers, fris en zachtzuur. De dag ervoor geplukt in de koude kas (want daar komen deze jonge bladsteeltjes van koolplantjes vandaan).

Geen idee wat je met zo'n bosje aanmoet? De oplossing is allersimpelst. Met raapsteeltjes moet je nauwelijks iets doen. Maak een allerluchtigste aardappelpuree van mooie, biologische, kruimige aardappels (Agria of Santé). Gebruik daar vooral ruim melk en boerenboter bij. Hak je raapsteeltjes grof. Zorg dat je puree heet is. Roer op het allerlaatste moment door de puree en serveer. Eventueel met wat uitgebakken spekjes erover.

Zó smaakt de lente. In al haar eenvoud.