- Knettervers voedsel en (bijzonder) lekkere producten!
- Voor zondag 21:00 uur besteld = dinsdag in huis
- Voor woensdag 21:00 uur besteld = vrijdag in huis
- Recepten /
- Omelet met kervel, paddestoelen

Omelet met kervel, paddestoelen
en rucola
ca. 10 min
Een poweromeletje vol met vitamine C en ijzer en nog veel meer goede vitamientjes. Ideaal voor een actieve zaterdag. Kervel heeft een anijsachtige smaak en wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Je kunt er ook hele lekkere soep van maken of gebruiken in zelfgemaakte kruidenboter.
Recept ingrediƫnten Print
150 g paddenstoelen gemengd
1 teentje knoflook
6 eieren
bosjes kervel
2 el roomboter
zout en peper
|
RECEPT BEREIDING IN STAPPEN
- Bak de paddenstoelen met een fijngesneden teentje knoflook in enkele minuten bruin in roomboter.
- Klop de eieren los met de fijngehakte kervel en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg het eimengsel toe aan de paddenstoelen en zet het vuur wat lager.
- Laat het mengsel even stil in de pan liggen zodat de onderkant gaart. Maak vervolgens een ronddraaiende beweging met de pan zodat het mengsel loskomt en vouw het vervolgens een beetje in elkaar.
- Duw het mengsel naar de zijkant van de pan, strooi er nog wat van de kervel over en laat het ei zachtjes garen (mag licht vloeibaar zijn). Een goeie omelet is ‘crèmeux’ en ‘baveux’ = romig en zacht.
- Serveer met rucola en knapperig brood.