Verberg winkelmandje
U heeft geen artikelen in uw winkelmandje.

Mosselen van Neeltje Jans: de lekkerste van Nederland!

Als je  mosselen gaat eten, doe het dan goed. Altijd Zeeuwse, want naast Neerlands trots gewoon de beste. Neem Neeltje Jans Mosselen Extra, die komen zeker uit Zeeland. Veel mensen denken dat het pas mosselseizoen is als de ‘r’ in de maand zit, maar je kan mosselen eten van juli tot april. Eigenlijk bijna het hele jaar dus.

Maar er is wel degelijk een verschil tussen de soort mossel. Het seizoen begint en eindigt met de hangcultuurmosselen. Vanaf augustus is het tijd voor onze favoriet: de bodemcultuurmosselen. Mosselen die van de zeebodem komen hebben harder moeten werken dan hun hangende soortgenoten. En dat betekent een dikkere schelp en steviger, smaakvoller vlees.

De term EXTRA slaat op de grootte van de schelp. Het keurmerk ‘Zeker Zeeuws’ garandeert dat deze Oosterschelde-mossel niet gemengd is met mosselen uit andere landen. Dit gebeurt vaak wel met mosselen die je in de supermarkt vindt, om de prijs te drukken. De zee-experts van ZTRDG-vriend Jan van As testen en vergelijken continu de kwaliteit van de mosselen in Nederland. Dit jaar kwamen de mosselen van Neeltje Jans, zowel qua smaak en vlees, als winnaar uit de bus. En daar zijn ze in Zeeland trots op. Elke nacht worden de mosselen vers aangeleverd. Knettervers op ZTRDG dus!